ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Σάββατο 13 Απριλίου 2019

«Συγγνώμη» από Χατζή και Καμπουράκη

Τι έγραψε ο Πολάκης

Πολλές αντιδράσεις προκάλεσε ο «αυτοσαρκασμός» του Δημήτρη Καμπουράκη που μαζί με τον Τάκη Χατζή στην εκπομπή «Ακραία φαινόμενα» του ΣΚΑΪ προχώρησαν σε απαράδεκτους αστεϊσμούς σε βάρος των τυφλών. Η «πλάκα» ξεκίνησε όταν ο Δ. Καμπουράκης  προσπάθησε να διακωμωδήσει -ατυχώς όπως αποδείχτηκε- την επέμβαση που εκανε στο μάτι  εμφανιζόμενος με μαύρα γυαλιά..
παριστάνοντας τον τυφλό. «Ο Στίβι Γουόντερ είσαι»; είπε ο Χατζής και ζήτησε κέρματα για να του δώσει. Κι όλα αυτά σε συνδυασμό με σχόλια για το θέμα Κουρουμπλή και τη γνωστή  φωτογραφία με τον Αμβρόσιο...
Χαρακτηριστική των αντιδράσεων ήταν και η ανάρτηση στο fb του αν. υπουργού Υγειας Παύλου Πολάκη που έγραψε συγκεκριμένα:
«ΣΙΧΑΜΑΤΑ ΤΗΣ ΚΟΙΝΩΝΙΑΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΙΑΣ !!!!
-Ο ένας, μέχρι να πιάσει δουλειά στο #skai xeftiles, παρακαλούσε να κατέβει βουλευτής στα Χανιά με ΚΙΝΑΛ ή με ΝΔ (και με απειλούσε κιόλας πως θα σάρωνε ο γελοίος, μέχρι που κατάλαβε πως δε θα έβρισκε παρά τη ψήφο του)
-Ο άλλος τσέπωνε κατοσταριές τα χιλιάρικα από το ΚΕΕΛΠΝΟ για "διαφημιστική δαπάνη" και αγόραζε τις οφσόρ της συμμορίας στη Βουλγαρία που ξεπλλενανε τα μαύρα Πουλης και Σια ...
Έχουν πεινάσει τα παιδιά 4 χρόνια κι έχουν πέσει στον απόπατο του μίσους και του ρατσισμού πλέον...». 
Και οι δύο παρουσιαστές μέσω των προσωπικών τους λογαριασμών στο Facebook αναγκάστηκαν να ζητήσουν συγγνώμη για τους απαράδεκτους αστεϊσμούς.
Συγκεκριμένα ο Δημήτρης Καμπουράκης έγραψε στο facebook:
«Ζητώ συγνώμη, δεν είχα καμιά πρόθεση να προσβάλω κανέναν με τον πρωινό τηλεοπτικό μου αυτοσαρκασμό με τα γυαλιά. Έκανα μια σοβαρή επέμβαση στο μάτι, γράφτηκαν και ακούστηκαν υπερβολές για την εγχείρηση και αυτό θέλησα –ανεπιτυχώς- να διακωμωδήσω. Εγώ παρέσυρα και τον Τάκη Χατζή. Τριάντα χρόνια στην δημοσιογραφία, δεν νομίζω ότι έχω δείξει δείγματα ρατσισμού απέναντι σε συνανθρώπους μου που έχουν προβλήματα όρασης ή άλλου είδους αναπηρίες. Ίσα-ίσα στέκομαι δίπλα στον καθημερινό αγώνα τους εναντίον των προκαταλήψεων και των στερεότυπων που τους καταδυναστεύουν. Αν η αποτυχημένη πλάκα μου είχε τα αντίθετα αποτελέσματα, ζητώ και πάλι συγνώμη. Θα υπάρξει φυσικά επανόρθωση και από την εκπομπή».
Επίσης ο Τάκης Χατζής έγραψε στο twitter: 
«Ειλικρινά ζητάω συγνώμη. Απλώς ο Δημήτρης έκανε μια επέμβαση στο μάτι και γι’ αυτό έβαλε τα μαύρα γυαλιά αυτοσαρκαζόμενος. Δεν είχαμε πρόθεση να προσβάλουμε κάποιον και πόσο μάλιστα τους ανθρώπους με προβλήματα όρασης. Συγνώμη εάν κάποιοι το εξέλαβαν διαφορετικά».