ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Τρίτη 9 Απριλίου 2019

Για τις δωροδοκίες της Novartis χρησιμοποιήθηκαν εταιρείες ΜΜΕ

Τι αναφέρει έγγραφο του υπουργείου Δικαιοσύνης των ΗΠΑ

Έγγραφο του υπουργείου Δικαιοσύνης των ΗΠΑ που έχει περιληφθεί στη δικογραφία της Novartis αναφέρει ότι εταιρείες ΜΜΕ χρησιμοποιήθηκαν για δωροδοκίες της φαρμακοβιομηχανίας.
Ειδικότερα, πρόκειται για έγγραφο του Ομοσπονδιακού Γραφείου..
Ερευνών, όπου αναφέρεται μεταξύ άλλων ότι «οι εταιρείες Μέσων Ενημέρωσης χρησιμοποιήθηκαν από τη Novartis για πληρωμή δωροδοκιών και ξέπλυμα χρήματος».
Αναφέρεται επίσης, ότι μικρότερες εταιρείες Μέσων Ενημέρωσης, είχαν ενταχθεί στο σχέδιο δωροδοκίας και ότι ο Κωνσταντίνος Φρουζής ενέκρινε τις αιτιολογίες για τις δωροδοκίες.
«Οι κυβερνητικοί αξιωματούχοι και ο υπουργός Υγείας, πληρώνονταν για την εγγραφή (εισαγωγή) νέων προϊόντων στην αγορά και την προστασία έναντι ελάττωσης τιμών. Το 2011 - 2012, η φαρμακευτική βιομηχανία είχε μεγάλες μειώσεις τιμών. Η NOVARTIS δεν είχε τέτοια μείωση στα φάρμακα ογκολογίας και πολύ μικρές μειώσεις σε άλλα φάρμακα», αναφέρει το Ομοσπονδιακό Γραφείο Ερευνών του υπουργείου Δικαιοσύνης των ΗΠΑ.
Αναφέρεται επίσης, ότι το πρώτο τρίμηνο του 2012, ο κ. Φρουζής είχε μια συνάντηση με τον υπουργό Υγείας στο γραφείο του. «Η θέση της εταιρείας ήταν ότι μία επένδυση της τάξεως των 150.000 ευρώ σε έναν κυβερνητικό αξιωματούχο είχε την δυνατότητα να σώσει πολλά εκατομμύρια ευρώ (που θα χάνονταν) για την NOVARTIS. Ο Φρουζής έλαβε 120.000 ευρώ και 30.000 ευρώ πήγαν στην ψευδή καμπάνια...», αναφέρεται στο έγγραφο του Ομοσπονδιακού Γραφείου Ερευνών.
Ο ρόλος διαφημιστικής εταιρείας, ως μέσον για τις δωροδοκίες σε αξιωματούχους, μνημονεύεται και σε σειρά καταθέσεων που ελήφθησαν από την Εισαγγελία Διαφθοράς στην Αθήνα.

πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ