ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Πέμπτη 11 Απριλίου 2019

O Αντόνιο Ταγιάνι καταδικάζει τις χυδαιότητες του «Μακελειού»

Ο Πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου Αντόνιο Ταγιάνι, καταδικάζει το χυδαίο και σεξιστικό πρωτοσέλιδο της εφημερίδας «Μακελειό» .
Σε απάντηση των επιστολών (δείτε ΕΔΩ) που είχε αποστείλει ο Δημήτρης Παπαδημούλης ως Αντιπρόεδρος του Ευρωκοινοβουλίου - αρμόδιος για τα θέματα ισότητας των φύλων, στους Ευρωπαϊκούς θεσμούς  ο Αντόνιο Ταγιάνι, απάντησε..
χθες στο πλαίσιο των θεσμικών αρμοδιοτήτων του ως Πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, καταδικάζοντας απερίφραστα «τη χρήση χυδαίων και σεξιστικών αναφορών σε δημοσιεύματα του Τύπου».
Υπενθυμίζεται ότι αποφασισμένος να διεθνοποιήσει το ζήτημα, ο υποψήφιος ευρωβουλευτής Δημήτρης Παπαδημούλης, είχε απευθύνει προσωπικές επιστολές τόσο στον Πρόεδρο του Ευρωκοινοβουλίου Αντόνιο Ταγιάνι (δυο φορές), όσο και στον Πρόεδρο της Κομισιόν Ζαν Κλοντ Γιούνκερ, τον Πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Ντόναλντ Τουσκ και την Πρόεδρο της Κοινοβουλευτικής Συνέλευσης του Συμβουλίου της Ευρώπης, Λ. Μ. Πασκιέ.
«Μια ελληνική εφημερίδα με τίτλο “Μακελειό”, ακροδεξιού προσανατολισμού, δημοσίευσε ένα ανήθικο άρθρο και φωτογραφίες στοχοποιώντας Ελληνίδες υπουργούς, συμπεριλαμβανομένης και της συζύγου του Πρωθυπουργού, με τον τίτλο “οι πουτάνες του προδότη”, διαπράττοντας έτσι μια βίαιη φασιστική και σεξιστική επίθεση που τροφοδοτεί το μίσος. (...) Σας καλώ να καταδικάσετε έντονα την προσβλητική, βίαια φασιστική και σεξιστική επίθεση, που τροφοδοτεί το μίσος και είναι κατά της δημοκρατίας», ανέφερε στις επιστολές του ο Δ. Παπαδημούλης και η απάντηση Ταγιάνι, έρχεται να προστεθεί στις διεθνείς αντιδράσεις για το μιαρό πρωτοσέλιδο της εφημερίδας «Μακελειό», που ντρόπιασε την Ελλάδα και χρήζει απόλυτης καταδίκης και απομόνωσης.
Ακολουθεί η απάντηση του Αντόνιο Ταγιάνι προς τη δεύτερη επιστολή του Δημ. Παπαδημούλη:
Αγαπητέ Αντιπρόεδρε,
Αγαπητέ συνάδελφε,
Σας ευχαριστώ για την επιστολή σας με την οποία μου επιστήσατε την προσοχή στο άρθρο που δημοσιεύθηκε στην ελληνική εφημερίδα "Mακελειό".
Ως δημοσιογράφος, εκφράζω τη λύπη μου για τη χρήση χυδαίων και σεξιστικών αναφορών σε δημοσιεύματα του Τύπου.
Ως Πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, καταδικάζω πάντα τέτοιες ενέργειες στο πλαίσιο του θεσμικού μας οργάνου.
Ο σεβασμός των αξιών μας είναι καθοριστικής σημασίας για τη δημοκρατική και ευημερούσα ανάπτυξη της κοινωνίας μας και οφείλουμε να δεσμευόμαστε σε αυτές τις αξίες και σε όλα τα επίπεδα.
Ειλικρινά δικός σας,
Αντόνιο Ταγιάνι