ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Τετάρτη 10 Απριλίου 2019

Σ. Φάμελλος: Το σκάνδαλο Novartis κόστισε 23-24 δισ

Δηλώσεις πολιτικών στο Πρώτο Πρόγραμμα της Ελληνικής Ραδιοφωνίας για το σκάνδαλο Novartis:
***
Η Novartis είναι ένα πραγματικό σκάνδαλο που κόστισε 23-24 δισ. και με οικονομικό αντίκτυπο στα δημόσια ταμεία και στον τομέα της υγείας, επεσήμανε ο αναπληρωτής υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Σωκράτης Φάμελλος,..
μιλώντας στο Πρώτο Πρόγραμμα και στον Αλφόνσο Βιτάλη. Επεσήμανε πως οι πολιτικές ευθύνες των κυβερνήσεων Ν.Δ και ΠΑΣΟΚ είναι δεδομένες για το θέμα αυτό, ενώ σημείωσε πως «επιχειρούμε να δούμε αν υπάρχουν και ποινικές ευθύνες. Υπάρχουν όπως είπε αποχρώσεις ενδείξεις, συμπληρωνοντας πως το FBI και οι Αμερικανικές αρχές έχουν ερευνήσει την υπόθεση αυτή και έχουν στείλει στοιχεία , ενώ τόνισε ότι είναι απαράδεκτες οι επιθέσεις της αντιπολίτευσης κατά της Δικαιοσύνης: «Δεν επιτρέπεται καμία παρέμβαση στις Δικαστικές Αρχές. Η υπόθεση να πάει στις αίθουσες των δικαστηρίων, να μάθει ο Ελληνικός λαός τι συνέβη».
***
Ο Θόδωρος Μαργαρίτης μέλος της εκτελεστικής γραμματείας του ΚΙΝΑΛ μίλησε στους Ανδρέα Παπασταματίου και Στεφανία Χαρίτου («Απολύτως Σχετικό»), στο Πρώτο Πρόγραμμα της ΕΡΑ.
«Υπάρχει σκάνδαλο Novartis» ξεκαθάρισε ο κ. Μαργαρίτης «ας διερευνηθεί η υπόθεση του κυρίου Λοβέρδου . Είναι θετικό που ο ίδιος θα ζητήσει άρση της ασυλίας του. Το ίδιο θα κάνει συλλογικά και το ΚΙΝΑΛ» είπε χαρακτηριστικά.  Σύμφωνα με τον κύριο Μαργαρίτη υπάρχει «σύγκληση στην γραμμή του νεοφιλελευθερισμού ανάμεσα στον ΣΥΡΙΖΑ και την ΝΔ» με αποτέλεσμα να μην υπάρχουν «πολιτικά επίπεδα σύγκρουσης και να τσακώνονται για θέματα σκανδαλολογίας».
***
Στη Βουλή θα έχουμε όλα τα στοιχεία που θα αποκαλυφθούν τα περί πολιτικής σκευωρίας και πολιτικής φούσκας. Οι δηλώσεις Παπαγγελόπουλου και Πολάκη στοιχειοθετούν και διαμορφώνουν την πεποίθηση της σκευωρίας, τόνισε ο Γιώργος Κουμουτσάκος. Μιλώντας στο Πρώτο Πρόγραμμα και την Ευαγγελία Μπαλτατζή ο κ. Κουμουτσάκος, αφού επεσήμανε ότι πρώτος ο Κυριάκος Μητσοτάκης μίλησε στη Βουλή για σκάνδαλο Novartis, με διεθνείς διαστάσεις, δήλωσε ότι δέκα πρόσωπα μπήκαν σε ένα κάδρο βαριάς κατηγορίας, αποδομητική για την προσωπικότητά τους και για την πολιτική τους πορεία. «Αυτό κράτησε ενάμιση χρόνο, η λοιδορία, οι σκιές η λάσπη και ξαφνικά τέσσερις αθωώνονται, λέγεται ότι και για άλλους τέσσερις θα γίνει το ίδιο, και εν πάση περιπτώσει, ο μεγάλος θόρυβος και η μεθόδευση έχουν καταρρεύσει».
***
Για τα πολιτικά πρόσωπα που είναι στο «κάδρο» για την υπόθεση Novartis, δεν έχω δει κάποιο στοιχείο, ούτε καν οι μάρτυρες (κουκουλοφόροι), είπαν ότι είδαν κάποιον ή κάποιους να δίνουν χρήματα σε κάποιο πολιτικό, επεσήμανε ο υποψήφιος Ευρωβουλευτής του ΚΙΝΑΛ και τ.Υπουργός Γιώργος Νικητιάδης, μιλώντας στο ΠΡΩΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ και στον Αλφόνσο Βιτάλη.
Πάντως ο κ. Νικητιάδης σημείωσε πως υπάρχει το θέμα Novartis και πρέπει να βρεθούν οι ευθύνες για φαρμακευτικές εταιρείες και επίορκους γιατρούς και τόνισε ότι δεν μπορεί να εργαλειοποιεί την υπόθεση Novartis η Κυβέρνηση για να στήνει στον τοίχο πολιτικούς της αντιπάλους. Αναφερόμενος στην Προοδευτική Συμμαχία, επεσήμανε πως αν ο ΣΥΡΙΖΑ επιθυμούσε την «μεγάλη Κεντροαριστερά» θα το έδειχνε από την επόμενη της ανάληψης της εξουσίας.