ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Πέμπτη 11 Απριλίου 2019

Πως τα ΜΜΕ και τα Fake news πριμοδοτούν την ακροδεξιά

«Η ακροδεξιά κερδίζει έδαφος με την υποστήριξη πολλών ΜΜΕ μέσω της παραπληροφόρησης και των ψευδών ειδήσεων, που αυτά διασπείρουν», τόνισε ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Στέλιος Κούλογλου μιλώντας στην ΕΡΑ Φλώρινας.
Χαρακτηριστικό παράδειγμα, όπως παρατήρησε ο ίδιος, ήταν η κάλυψη της εκδήλωσης του με τον υπουργό.. Οικονομικών, Ευκλείδη Τσακαλώτο, στην Θεσσαλονίκη. «Η εκδήλωση ήταν πολύ επιτυχημένη. Έγινε το αδιαχώρητο. Αλλά το τι γράφουν πολλά ΜΜΕ είναι κάτι άλλο: Εμφανίστηκαν περίπου δέκα άτομα έξω από τον Κινηματογράφο Ολύμπιον και δυο-τρια από παραθρησκευτικές οργανώσεις. Αυτή η μικρή διαμαρτυρία παρουσιάστηκε ως ‘κράξιμο στον Τσακαλώτο και στον Κούλογλου’».
Όπως εξήγησε ο Στέλιος Κούλογλου, απάντηση στο πρόβλημα των fake news είναι η καλλιέργεια της κριτικής σκέψης από τους πολίτες, ώστε να μην δέχονται αδιαμαρτύρητα χωρίς περισυλλογή τα όσα μεταδίδουν τα ΜΜΕ. Είναι μια διαδικασία που πρέπει να ξεκινήσει από τα σχολεία. Θα πρέπει οι μαθητές να εκπαιδευθούν στο να αναγνωρίζουν την αλήθεια από το ψέμα, καθώς τα κέντρα παραπληροφόρησης είναι πολλά και όσα, μάλιστα, σχετίζονται με την ακροδεξιά είναι πολύ διαδεδομένα και ισχυρά».