ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Δευτέρα 8 Απριλίου 2019

ΓΣΕΕ: Ουδέποτε αρνηθήκαμε την δημοσιογραφική κάλυψη

Απάντηση στην Ενωση Συντακτών της Αθήνας

Επιστολή στην Ένωση των δημοσιογράφων της Αθήνας (ΕΣΗΕΑ), απέστειλε η Γενική Συνομοσπονδία Εργατών Ελλάδας (ΓΣΕΕ), «με στόχο την αποκατάσταση της αλήθειας», μετά τη σχετική ανακοίνωση της ΕΣΗΕΑ για το 37ο Συνέδριο. Στην επιστολή της, η ΓΣΕΕ αναφέρεται στην..
ανακοίνωση την οποία εξέδωσε η ΕΣΗΕΑ για το Συνέδριο της ΓΣΕΕ στη Ρόδο και διευκρινίζει ότι η Συνομοσπονδία ουδέποτε αρνήθηκε την κάλυψη, όχι μόνον κορυφαίων γεγονότων του συνδικαλιστικού κινήματος, αλλά και όλων των συνεδριάσεών της.
Μεταξύ άλλων, η ΓΣΕΕ επισημαίνει: «Ενδεικτικό είναι το γεγονός ότι και η τελευταία συνεδρίαση της Ολομέλειάς της έγινε παρουσία δημοσιογράφων και τηλεοπτικών καμερών, μία συνεδρίαση μάλιστα που καταγράφηκε από τα μέσα μαζικής ενημέρωσης ως επεισοδιακή, αφού το ΠΑΜΕ, μαζί με μη μέλη της Ολομέλειας, επιχείρησαν να παρεμποδίσουν τη διαδικασία, Η ΕΣΗΕΑ στηλιτεύει, όπως αναφέρει στην ανακοίνωσή της, τη στάση της ΓΣΕΕ, τα πραγματικά γεγονότα, όμως, δεν αιτιολογούν τη στηλίτευση της Συνομοσπονδίας, αλλά των πρακτικών του ΠΑΜΕ».
Θυμίζουμε ότι η ΕΣΗΕΑ στην ανακοίνωσή της ανέφερε:
"Το Διοικητικό Συμβούλιο της ΕΣΗΕΑ στηλιτεύει την απόφαση του Προεδρείου της ΓΣΕΕ να εμποδίσει την απρόσκοπτη κάλυψη των εργασιών του συνεδρίου της Συνομοσπονδίας στη Ρόδο από δημοσιογράφους. Η ενημέρωση των πολιτών για τους προβληματισμούς, τις απόψεις και τις αποφάσεις του κορυφαίου συνδικαλιστικού οργάνου της χώρας είναι υποχρέωση".