ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Πέμπτη 11 Απριλίου 2019

Formula 1 στο ΕΡΤ SPORTS και στα διαδικτυακά της ΕΡΤ

Θα υπάρχει μια εορταστική ατμόσφαιρα στο Γκραν Πρι της Κίνας, τρίτο γύρο του φετινού Πρωταθλήματος Formula 1, καθώς ο συγκεκριμένος είναι ο 1000ός αγώνας στην ιστορία του κορυφαίου σπορ του μηχανοκίνητου αθλητισμού.
Και μπορεί η Mercedes να έχει κάνει το 1-2 στους δύο προηγούμενους αγώνες, αλλά ο επικεφαλής της ομάδας Τότο Βολφ δεν έχει καμία..
ψευδαίσθηση για τη δυναμικότητα των ομάδων, δηλώνοντας ευθαρσώς ότι δεν αποτέλεσε τόσο έκπληξη η καλή επίδοση της Ferrari στο Μπαχρέιν, όσο η κακή της εμφάνιση στην Αυστραλία, όπου αναμενόταν ότι θα ήταν η πιο δυνατή απ’ όλους, δεδομένης της φόρμας που είχε επιδείξει στις χειμερινές δοκιμές της Βαρκελώνης.
Βέβαια, «για να τερματίσεις πρώτος, πρέπει πρώτα να τερματίσεις», όπως λέει το παλιό ρητό και η Ferrari μπορεί να έχει δείξει ότι είναι ταχύτατη, προς ώρας όμως δείχνει και «εύθραυστη». Κάτι που η Mercedes έχει εκμεταλλευτεί ήδη δύο φορές φέτος, όπως εξάλλου έχει κάνει πολλές φορές στο παρελθόν.
Προς τα πού λοιπόν θα γύρει η πλάστιγγα στην Κίνα; Προς τη γερμανική ή την ιταλική πλευρά; Θα έχουν λύσει οι άνθρωποι της Ferrari τα προβλήματα που τους εμποδίζουν από το να εκμεταλλευτούν πλήρως τις δυνατότητες του ταχύτατου μονοθεσίου τους; Ή η ακόρεστα διψασμένη για επιτυχίες Mercedes θα έχει την απάντηση σε ό,τι της παρουσιάσει η αντίπαλός της, αιφνιδιάζοντάς την για άλλη μία φορά φέτος; Ποιος θα γράψει με χρυσά γράμματα το όνομά του στο βάθρο των νικητών του ιστορικού, 1000ού Γκραν Πρι της Formula 1;
Όπως πάντα, οι απαντήσεις σε όλα τα ερωτήματα θα δοθούν με το πέσιμο της καρό σημαίας έπειτα από 56 γύρους στο μήκους 5,4 χιλιομέτρων Διεθνές Σιρκουί της Σαγκάης.
Όλες οι περίοδοι δοκιμών, ελεύθερων και κατατακτήριων, καθώς και ο αγώνας του Γκραν Πρι της Κίνας θα μεταδοθούν ζωντανά από τη συχνότητα της ΕΡΤ SPORTS, καθώς και από τα διαδικτυακά Μέσα της ΕΡΤ. Το περιεχόμενο θα είναι επίσης διαθέσιμο για 7 ημέρες στα ψηφιακά Μέσα της ΕΡΤ (υβριδική τηλεόραση, WebTV κ.ά.).
Ο αγώνας του Γκραν Πρι της Κίνας θα μεταδοθεί ζωντανά την Κυριακή 14 Απριλίου στις 09:10 και σε μαγνητοσκόπηση στις 16:00.
Στην περιγραφή και στο σχολιασμό των δοκιμών και του αγώνα, θα είναι οι δημοσιογράφοι της ΕΡΤ, Νίκος Κορόβηλας και Ηλίας Παπαϊωάννου, καθώς η δημοσιογράφος του Ειδικού Τύπου, Πόπη Παπαμιχαήλ.
Καλεσμένος στο στούντιο, την ημέρα του αγώνα, θα είναι ο F1 Editor του περιοδικού «4ΤΡΟΧΟΙ», Φαμπρίτσιο Λαζάκης.

ΓΚΡΑΝ ΠΡΙ ΚΙΝΑΣ - ΩΡΑΡΙΑ ΜΕΤΑΔΟΣΗΣ ΔΟΚΙΜΩΝ ΚΑΙ ΑΓΩΝΑ
Παρασκευή 12 Απριλίου 2019
Ελεύθερες Δοκιμές 1: 05:00-06:30
Ελεύθερες Δοκιμές 2: 09:00-10:30
Σάββατο 13 Απριλίου 2019
Ελεύθερες Δοκιμές 3: 06:00-07:00
Κατατακτήριες Δοκιμές: 09:00-10:00
Κυριακή 14 Απριλίου 2019
Αγώνας: 09:10