ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Πέμπτη 11 Απριλίου 2019

Το ξεχωριστό βιβλίο του Νάσου Μπράτσου

Η προσφυγιά είναι ένα μεγάλο κεφάλαιο στην ελληνική ιστορία. Το βιβλίο του δημοσιογράφου Νάσου Μπράτσου καταπιάνεται με τους αιγαιοπελαγίτες πρόσφυγες του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου. Ύστερα από μια μεγάλη έρευνα, οι κόποι απέδωσαν καρπούς και το βιβλίο παρουσιάζεται σε όλη την Ελλάδα κεντρίζοντας το ενδιαφέρον του κόσμου.
O συγγραφέας του βιβλίου..
"Αιγαιοπελαγίτες Πρόσφυγες στο Β' Παγκόσμιο Πόλεμο" (εκδόσεις Νότιος Άνεμος), Νάσος Μπράτσος, με αφορμή τη Β' εμπλουτισμένη έκδοση του βιβλίου και το νέο κύκλο εκδηλώσεων - βιβλιοπαρουσιάσεων, φιλοξενήθηκε στην εκπομπή του Νίκου Αγγελίδη στην ΕΡΤ1 "Ώρα Ελλάδας" (Δείτε το βίντεο ΕΔΩ).
Όπως ανέφερε ο συγγραφέας ο δεύτερος κύκλος εκδηλώσεων είναι αφιερωμένος στη μνήμη ενός ανθρώπου που βοήθησε την έρευνα και πριν λίγες μέρες έφυγε από τη ζωή, του Στέλιου Μάζαρη.
Με πιο πιθανή ημερομηνία την Τετάρτη 8 Μάη, θα γίνει βιβλιοπαρουσίαση στην πόλη της Λαμίας. Θέματα εκπαίδευσης και στέγασης των προσφύγων εκείνη την εποχή και οι αναλογίες με το σήμερα, είναι αυτά που κατά κύριο λόγο θίγει το κοινό που έχει πάρει μέρος στις εκδηλώσεις που έχουν γίνει μέχρι σήμερα.