ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Πέμπτη 25 Ιανουαρίου 2018

«Oχι» στην αίτηση πτώχευσης της «Εκδόσεις Έθνος ΑΕ»

Οι εργαζόμενοι καταγγέλλουν «δόλια» πτώχευση

Το Πολυμελές Πρωτοδικείο ακύρωσε την αίτηση πτώχευσης της εταιρείας «Εκδόσεις Έθνος ΑΕ» με βασικό μέτοχο την εταιρεία, ιδιοκτησίας Μπόμπολα, «Πήγασος».
Η εταιρεία εξέδιδε τις εφημερίδες «Έθνος» και «Έθνος της Κυριακής»​, πριν οι τίτλοι μεταβιβαστούν στον όμιλο DIMERA του Ιβάν Σαββίδη.
Με την απόφασή του (αριθμός 102/2018), το δικαστήριο απέρριψε τη διαδικασία πτώχευσης για τυπικούς λόγους, καθώς,..
σύμφωνα με πληροφορίες που επικαλείται το ΑΠΕ-ΜΠΕ, η εταιρεία δεν εμφανίζει καν πτωχευτική περιουσία, δηλαδή χρήματα που απαιτούνται για να κινηθεί η διαδικασία πτώχευσης. Έτσι, φαίνεται να μην εξετάστηκαν οι καταγγελίες εργαζομένων, οι οποίοι διά των συνηγόρων τους κάνουν λόγο για «δόλια» πτώχευση.
Οι εργαζόμενοι αλλά και οι συνδικαλιστικές ενώσεις των δημοσιογράφων αντιτάσσονται στην αίτηση πτώχευσης και υποστηρίζουν πως υπήρξαν στην εταιρεία επιλεκτικές πληρωμές οφειλόμενων και αποζημιώσεων.
Μετά την απορριπτική απόφαση εκτιμάται ότι αν και δεν αναμένεται η εταιρεία να λειτουργήσει εκ νέου, παραμένει ανοικτή και επομένως «τρέχουν» οι υποχρεώσεις της προς εργαζόμενους και άλλους πιστωτές.