ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Τετάρτη 24 Ιανουαρίου 2018

Διαμεσολάβηση ΕΣΗΕΑ για τη σύγκρουση στο Κόκκινο

Νέες στάσεις εργασίας στον ραδιοσταθμό την Πέμπτη και την Παρασκευή

Την ώρα που οι εργαζόμενοι Στο Κόκκινο αποφάσισαν τη συνέχιση των κινητοποιήσεων με στάσεις εργασίας, η ΕΣΗΕΑ αναμένεται να αποστείλει εντός των ημερών επιστολή προς τη Left Media, ιδιοκτήτρια εταιρεία του ραδιοφώνου 105,5 Στο Κόκκινο, αναλαμβάνοντας διαμεσολαβητικό ρόλο μεταξύ της διοίκησης και των εργαζομένων του σταθμού.
Υιοθετώντας την πρόταση των εργαζομένων του Κόκκινου, η πλειοψηφία του Δ.Σ. της ΕΣΗΕΑ αναμένεται να ζητήσει την ανάκληση των..
τριών απολύσεων ως προϋπόθεση της έναρξης του διαλόγου για τη βιωσιμότητα του ραδιοφώνου. Αυτό γράφει η Αγγελα Νταρζάνου στην Αυγή αναφέροντας πως το Δ.Σ. της ΕΣΗΕΑ απέρριψε συμβιβαστική πρόταση του γενικού γραμματέα Σταύρου Καπάκου, η οποία πρότεινε πάγωμα οποιασδήποτε πρωτοβουλίας από τα δύο μέρη και έναρξη διαλόγου από μηδενική βάση με χρονικό ορίζοντα δύο ημερών. Η πρόταση για συνολική διαπραγμάτευση θα μπορούσε να βοηθήσει και στο αίτημα για την ανάκληση των απολύσεων που επιδιώκουν οι εργαζόμενοι και στον σχεδιασμό για τη βιωσιμότητα του σταθμού που επιδιώκει η διοίκηση και αποδέχονται οι εργαζόμενοι. Παρά ταύτα, η συγκυριακή πλειοψηφία του Δ.Σ. της ΕΣΗΕΑ δεν έκανε αποδεκτή την πρόταση, για προφανείς πολιτικές σκοπιμότητες απέναντι στην κυβέρνηση και τον ΣΥΡΙΖΑ.
Εν τω μεταξύ, μετά την 24ωρη απεργία την περασμένη Δευτέρα στο Κόκκινο, αλλά και στην «Αυγή» σε ένδειξη αλληλεγγύης, οι εργαζόμενοι στο Κόκκινο συνεχίζουν τις κινητοποιήσεις τους με στάσεις εργασίας.
 
Τι αποφάσισε η Γενική Συνέλευση των Εργαζομένων
 
Η Γενική Συνέλευση των Εργαζομένων στο Ρ/Σ «105,5 στο Κόκκινο» που συνεδρίασε στις 24/1, αποφάσισε κατά πλειοψηφία (ποσοστό 67%)  τα εξής:
1.Εξουσιοδοτούμε το Δ.Σ. της ΕΣΗΕΑ να ξεκινήσει διαπραγματεύσεις με το Δ.Σ. της Left media A.E. με στόχο την ανάκληση των απολύσεων των τριών συναδέλφων μας και αμέσως μετά διαπραγματεύσεις επί του σχεδίου βιωσιμότητας του σταθμού.
2.Ζητάμε από τα Δ.Σ. της ΕΣΗΕΑ, ΕΠΗΕΑ και ΕΤΕΡ την προκήρυξη στάσεων εργασίας την Πέμπτη 25/1 από τις 08:00 έως τις 12:00 και την Παρασκευή 26/1 από τις 12:00 έως τις 16:00, οι οποίες θα ματαιωθούν σε περίπτωση ανάκλησης των απολύσεων.
Οι εργαζόμενοι του Ρ/Σ «105,5 στο Κόκκινο» ζητάμε από την ΕΣΗΕΑ να εξαντλήσει κάθε περιθώριο διαλόγου με τη διοίκηση του σταθμού και καλούμε τη διοίκηση να πράξει το ίδιο.