ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Σάββατο 27 Ιανουαρίου 2018

Ο Νίκος Κοτζιάς επιστρέφει στην Επόμενη Ημέρα...


Στις 18 Δεκεμβρίου ο υπουργός Εξωτερικών Νίκος Κοτζιάς εμφανίστηκε στην εκπομπή "Η Επόμενη Ημέρα" της ΕΡΤ1 με τον Σεραφείμ Κοτρώτσο. Σε εκείνη τη συνέντευξη ο υπουργός Εξωτερικών "έβγαλε" πολλές ειδήσεις, όχι μόνο για τα ελληνοτουρκικά και την επίσκεψη Ερντογάν αλλά για τη στρατηγική της κυβέρνησης σχετικά με το Σκοπιανό.
Ο Κοτζιάς είχε δεσμευθεί τότε "στον αέρα" ότι θα εμφανιζόταν ξανά..
στην "Επόμενη Ημέρα" μόλις αποσαφηνιζόταν το πλαίσιο των διαπραγματεύσεων σχετικά με το θέμα της ονομασίας της Fyrom.
Και τήρησε την δέσμευσή του. Αυτή τη Δευτέρα, ο Νίκος Κοτζιάς "επιστρέφει" στην "Επόμενη Ημέρα"...
Όσα συζητήθηκαν μεταξύ του Αλέξη Τσίπρα και του Ζόραν Ζάεφ στο Νταβός, οι διαβουλεύσεις με τον μεσολαβητή του ΟΗΕ Μάθιου Νίμιτς, οι «κόκκινες γραμμές» της Αθήνας, τα «αγκάθια» και οι προσδοκίες για την επίλυση του ζητήματος της ονομασίας των Σκοπίων θα βρεθούν στο επίκεντρο της αποκλειστικής συνέντευξης που θα παραχωρήσει στην ΕΡΤ και την εκπομπή «Η Επόμενη Μέρα» με τον Σεραφείμ Κοτρώτσο, ο υπουργός Εξωτερικών Νίκος Κοτζιάς.
ΌΛα αυτά λίγα 24ωρα μετά τις συναντήσεις του πρωθυπουργού με τους πολιτικούς αρχηγούς και το Συμβούλιο Αρχηγών στα Σκόπια.
Σε μια κρίσιμη καμπή της διαπραγμάτευσης και ενώ το πολιτικό θερμόμετρο σε Ελλάδα και Σκόπια «χτυπάει κόκκινο», ο υπουργός Εξωτερικών τη Δευτέρα 29 Ιανουαρίου 2018 και ώρα 23:00 στην ΕΡΤ1, ξεκαθαρίζει τις προθέσεις της ελληνικής κυβέρνησης για τα επόμενα στάδια των συνομιλιών και απαντά για όλους και για όλα σε μια συνέντευξη που θα συζητηθεί.