ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Κυριακή 21 Ιανουαρίου 2018

Επικίνδυνα παιχνίδια

Θα πρέπει να είναι εξαιρετικά αφελής εκείνος που θα πιστέψει ότι το σημερινό συλλαλητήριο στη Θεσσαλονίκη έγινε για να πιεστεί η κυβέρνηση στο Μακεδονικό και να υιοθετήσει τη θέση «καμία χρήση του ονόματος Μακεδονία για την γειτονική χώρα».
Εξίσου αφελής πρέπει να είναι αυτός που νομίζει ότι μπορεί να χρησιμοποιήσει το όλον του θέματος για αντιπολιτευτικά- μικροπολιτικά οφέλη.
Ούτε η εξωτερική πολιτική γίνεται με συλλαλητήρια- ούτε μικροπολιτικά οφέλη μπορούν να..
προκύψουν από την ενθάρρυνση του εθνικισμού και του σωβινισμού που αν γιγαντωθούν δύσκολα ελέγχονται.
Το συλλαλητήριο ήταν μια πρόβα τζενεράλε εθνικιστικών και ακροδεξιών κέντρων μέσα και γύρω από τη ΝΔ με στόχο την διερεύνηση των προϋποθέσεων για την δημιουργία ενός νέου πολιτικού μορφώματος.
Η Χρυσή Αυγή βρήκε την ευκαιρία να αξιοποιήσει το συλλαλητήριο ως εθνική κολυμβήθρα του Σιλωάμ για να εξιλεωθεί
Ο Κυριάκος Μητσοτάκης, ο οποίος τις προηγούμενες ημέρες, επιεικώς ευνόησε την συμμετοχή κατά μόνας, μελών και στελεχών του στο συλλαλητήριο, άνοιξε τον ασκό του Αιόλου και απελευθέρωσε ανέμους που δεν μπορεί να ελέγξει και που δεν φυσάνε στα δικά του πανιά. Γι' αυτό και χθες, έντρομος έσπευσε να δώσει πολιτική κάλυψη σε αυτό που συνέβη, ελπίζοντας ότι θα το θέσει υπό τον έλεγχό του. Δεν θα αργήσει να δρέψει και τους καρπούς των έργων του.
Η Αριστερά που θα έπρεπε να αναλύει, να προνοεί, να προβλέπει και να παρεμβαίνει μάλλον αφήνει πολύ χώρο στον εθνικοπατριωτισμό, στο όνομα ενός γενικόλογου αντιιμπεριαλισμού. Αν δεν ξυπνήσει θα το πληρώσει.
Πολύ επικίνδυνα παιχνίδια παίζονται με απρόβλεπτη κατάληξη.

- από το facebook του ιστορικού - δημοσιογράφου Γιώργου Πετρόπουλου