ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Πέμπτη 25 Ιανουαρίου 2018

Φτιάχνουν ταμείο για στήριξη του Τύπου

Την ανάγκη να υπάρξει ένα ταμείο για τη στήριξη του Τύπου τόνισε ο υπουργός Ψηφιακής Πολιτικής, Τηλεπικοινωνιών και Ενημέρωσης Νίκος Παππάς, ο οποίος απηύθυνε χαιρετισμό στην διημερίδα της ΕΣΗΕΑ για τα μέτρα στήριξης των εφημερίδων. Ο διάλογος έχει ήδη με τις Ενώσεις σημείωσε ο υπουργός ΨΗΠΤΕ, υπογραμμίζοντας ότι όλα πρέπει να γίνουν διακομματικά για να αποφύγουμε έξωθεν δυσκολίες. Στο σημείο αυτό, ανέφερε ότι σε αυτό το ταμείο, αυξημένο ρόλο πρέπει να έχουν οι Ενώσεις του Τύπου, με τις κυβερνήσεις να.. ακολουθούν, με κατάλληλους πόρους για μια σωστή διαχείριση.
Η πληροφόρηση είναι κοινωνικό αγαθό και για αυτό σήμερα είμαστε εδώ και συζητάμε ανέφερε ο κ. Παππάς, τονίζοντας ότι δεν πρέπει να αντιμετωπίζεται με όρους αγοράς. Χαρακτήρισε ζήτημα δημοκρατίας τη στήριξη του Τύπου, τη στιγμή που τα fake news και η εποχή του διαδικτύου έχει αντικαταστήσει την αλήθεια της είδησης.
Μιλώντας για τα μέτρα στήριξης του Τύπου, τα οποία ήδη λαμβάνει η κυβέρνηση, ανέφερε το άνοιγμα της ΕΡΤ και την επαναφορά των θέσεων εργασίας, τον νόμο για τις τηλεοπτικές άδειες, ο οποίος προβλέπει ελάχιστο αριθμό εργαζομένων και συλλογικές συμβάσεις εργασίας, το barcode στις εφημερίδες -το οποίο ο Ν. Παππάς χαρακτήρισε ως "σύστημα διαφάνειας"-, το μητρώο των online media στο οποίο ήδη έχουν εγγραφεί 1000 ιστοσελίδες, τη στήριξη του συστήματος 70-30 για τον περιφερειακό Τύπο, το οποίο θα διαφυλαχθεί και αν δεν τηρηθεί θα υπάρξουν και τα ανάλογα πρόστιμα, όπως τόνισε.