ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Δευτέρα 22 Ιανουαρίου 2018

Γιατί ο Τατσόπουλος στενοχωριέται για τον ΣΚΑΪ...

...και εύχεται να καταβαραθρωθεί το Survivor στις τηλεμετρήσεις 
- «Είναι μια μπούρδα fake επιβίωσης ενηλίκων με νηπιακή νοημοσύνη»

Την θλίψη του εκφράζει ο συγγραφέας Πέτρος Τατσόπουλος για την κατάντια του ΣΚΑΪ που προβάλει, λέει, το γελοίο τηλεπαιχνίδι Survivor. Ποιος, ο ΣΚΑΪ που κάποτε είχε βάλει στα σκαριά μια "άλλου είδους τηλεόραση", με φιλόδοξες ακριβές παραγωγές, σε ορισμένες από τις οποίες είχε την τιμή και το προνόμιο να μετέχει -"Μεγάλοι Έλληνες" και "1821".
 Ο ΣΚΑΪ, λέει ο Τατσόπουλος, ασελγεί πάνω στο δικο του παρελθόν με το Survivor, μια.. μπούρδα fake επιβίωσης ενηλίκων με νηπιακή νοημοσύνη, και καταλήγει:
«Εύχομαι εκ βαθέων το φετινό Survivor να καταβαραθρωθεί στις τηλεμετρήσεις, όχι από κάποια μοχθηρία, αλλά επειδή είναι ο μόνος τρόπος για να σταματήσει να πολλαπλασιάζει τα καρκινώματα σαχλαμάρας στο πρόγραμμα όλων των άλλων τηλεοπτικών σταθμών».  Δεν έχει και άδικο...
 Αναλυτικά ο Πέτρος Τατσόπουλος γράφει στη σελίδα του στο fb:
ΔΥΟ ΛΟΓΙΑ ΓΙΑ ΤΟ SURVIVOR 2018 (και δεν πρόκειται να επανέλθω)
Η παρακμή ενός έθνους δεν αποτυπώνεται μονάχα στις αποτυχίες, αλλά και στις επιτυχίες. Πρέπει ευθύς εξαρχής να πω ότι ένα σημαντικό μέρος της θλίψης που μου προκαλούσε πέρυσι η μέχρι υστερίας ενασχόληση αναρίθμητων συμπολιτών μου με ένα γελοίο τηλεπαιχνίδι ήταν και το κανάλι όπου προβαλλόταν.
Ναι, το παραδέχομαι. Μου ήταν αφόρητη η ιδέα ότι ο ΣΚΑΪ, ένας τηλεοπτικός σταθμός που είχε κάποτε βάλει στα σκαριά μια "άλλου είδους τηλεόραση", με φιλόδοξες ακριβές παραγωγές, σε ορισμένες από τις οποίες είχα την τιμή και το προνόμιο να μετέχω -"Μεγάλοι Έλληνες" (2009), "1821" (2011)- ακουμπούσε τώρα τα "ρέστα" του σε μια μπούρδα fake επιβίωσης ενηλίκων με νηπιακή νοημοσύνη (αρχίζω να πιστεύω πως υποβάλλουν τους υποψηφίους σε τεστ IQ και κόβουν όσους περνούν πάνω από τη βάση), μια παραγωγή που χρησιμεύει και ως "τροφοδότης-λογαριασμός" για αμέτρητες άλλες τηλεοπτικές εκπομπές και δημοσιεύματα, σε ένα πρωτοφανούς έντασης και διάρκειας τσουνάμι μαζικής εθνικής αποβλάκωσης.
Πιστεύω ακράδαντα ότι ο ΣΚΑΪ ασελγεί πάνω στο δικό του παρελθόν, στο μοντέλο μιας τηλεόρασης που θα σέβεται τον τηλεθεατή και δεν θα τον θεωρεί εκ προοιμίου κι αγιάτρευτα ηλίθιο. Εύχομαι εκ βαθέων το φετινό Survivor να καταβαραθρωθεί στις τηλεμετρήσεις, όχι από κάποια μοχθηρία, αλλά επειδή είναι ο μόνος τρόπος για να σταματήσει να πολλαπλασιάζει τα καρκινώματα σαχλαμάρας στο πρόγραμμα όλων των άλλων τηλεοπτικών σταθμών.
Είμαστε ένα έθνος όπου ο ένας στους δύο ενηλίκους δεν διαβάζει κανένα βιβλίο στη ζωή του και ΤΑΥΤΟΧΡΟΝΑ παρακολουθεί τηλεόραση κατά μέσον όρο τέσσερις ώρες και τριάντα λεπτά ημερησίως. Λυπάμαι αλλά με ανάλογες επιδόσεις κανένα έθνος δεν καταφέρνει μακροπρόθεσμα να επιβιώσει. Ωστόσο το να χάσει τον αγώνα της επιβίωσης παρακολουθώντας SURVIVOR παραείναι σαχλή ειρωνεία.