ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Παρασκευή 26 Ιανουαρίου 2018

Μετά τον Αλέκο κι ο Γιάνης...

Μετά τον Αλέκο Αλαβάνο που προανήγγειλε την δημιουργία νέου πολιτικού φορέα (δείτε ΕΔΩ), ήρθε η σειρά του Γιάνη Βαρουφάκη να κάνει το ίδιο. Ο πρώην υπουργός Οικονομικών με μήνυμά του, στα ελληνικά και τα αγγλικά, στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης αναφέρθηκε στα τρία χρόνια από τις εκλογές του 2015 που ανέδειξαν την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ και έκανε λόγο για ένα νέο ξεκίνημα στις 26/3.
«Πριν τρία χρόνια, σαν σήμερα, ο λαός έδωσε εντολή για τέλος της χρεοδουλοπαροικίας.. Η εντολή αυτή παραβιάστηκε. Τελική ήττα όμως δεν υπάρχει. Όπως δεν υπάρχει τελική νίκη. Ραντεβού σε 2 μήνες (26/3) για ένα νέο ξεκίνημα», ανέφερε χαρακτηριστικά ο Γιάννης Βαρουφάκης.
Ο πρωην υπουργός έχει ιδρύσει το Κίνημα για τη Δημοκρατία στην Ευρώπη 2025 (Democracy in Europe Movement 2025), περισσότερο γνωστό με το αρκτικόλεξο DiEM25,  ένα πανευρωπαϊκό πολιτικό κίνημα με στόχο τη μεταρρύθμιση της Ευρωπαϊκής Ένωσης ώστε να δημιουργηθεί «μία πλήρης δημοκρατία με ένα ανεξάρτητο κοινοβούλιο το οποίο θα σέβεται την εθνική αυτοδιάθεση και το μοίρασμα της εξουσίας με τα εθνικά κοινοβούλια, τις περιφερειακές συνελεύσεις και τα δημοτικά συμβούλια».