ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Δευτέρα 22 Ιανουαρίου 2018

Ο εκπρόσωπος τα λέει όλα!

Το κείμενο του συνδικαλιστικού εκπροσώπου των δημοσιογράφων στην εφημερίδα «Αυγή», Νίκου Μορφονιού, για τη σημερινή διπλή απεργία, τα λέει όλα:

Απεργία ΣΤΟ ΚΟΚΚΙΝΟ και ΑΥΓΗ για την ανάκληση των απολύσεων των τριών συναδέλφων μας.
Πρώτη υλοποιημένη απεργία μετά το 1998 σήμερα στην εφημερίδα μας απαιτώντας την ανάκληση των απολύσεων των συναδέλφων,-ισσων μας του «αδελφού» σταθμού ΣΤΟ ΚΟΚΚΙΝΟ, Αλέξανδρου Ζέρβα, Ελένης Ηλιοπούλου και Γιάννας Αθανασίου. Τότε, πριν 20 χρόνια, οι εργαζόμενοι στην ΑΥΓΗ είχαν αντιδράσει στην πραξικοπηματική ενέργεια του τότε προέδρου του ΣΥΝ Ν. Κωνσταντοπούλου να επιβάλλει τη διοικητική του κυριαρχία στην..
ΑΥΓΗ αγνοώντας και παρακάμπτοντας τη συλλογικότητα των εργαζομένων της, που είχαν ανέκαθεν αναπόσπαστο ενεργό ρόλο και συμμετοχή στη ζωή και την επιβίωση της εφημερίδας.
Σήμερα, 2018, πάλι οι εργαζόμενοι της ΑΥΓΗΣ απεργούμε για την πρωτοφανή και πολιτικά ακατανόητη επίδειξη αυταρχισμού να απολύονται 3 συνάδελφοί μας ΣΤΟ ΚΟΚΚΙΝΟ, επειδή δεν συναίνεσαν στη μείωση του μισθού τους. Και την ώρα, μάλιστα, που οι εργαζόμενοι του σταθμού ρίχνουν γέφυρα διαλόγου εφόσον ανακληθούν οι απολύσεις. Κανένα δηλαδή έδαφος προσχηματικής εξήγησης που να υπαγορεύει την επιμονή στις απολύσεις, παρά μόνο αν επιθυμούν να «τελειώνουν» με τον σταθμό και να μεταφέρουν το απειλητικό μήνυμα και προς τα εμάς, που δεν αποδεχτήκαμε τη δεύτερη μείωση μισθού, όπως είχε γίνει το 2014, οπότε μειώθηκαν οι μισθοί μας κατά 15% (χωρίς να υπολογίζεται η de facto μείωση των 10 και άνω οφειλούμενων μισθών την τελευταία δεκαετία).
Προειδοποιώ τους συναδέλφους μου, που κάποτε «σήκωσαν» εκείνη την απεργία και σήμερα βρίσκονται είτε στην πλευρά της Διοίκησης που επιβάλλει τις απολύσεις, είτε σε βουλευτικά έδρανα συναινώντας σε αυτή την κατάσταση, πως η μακρά παράδοση στην εφημερίδα να μην συναινεί στον αυταρχισμό και τον ανορθολογισμό θα συνεχιστεί.
Όλοι και όλες εντός του συλλογικού ιδιοκτήτη των δύο Μέσων γνωρίζουν πολύ καλά την προέλευση των ευθυνών για τη διάλυση του ραδιοφώνου και την οικονομική υστέρηση της εφημερίδας. Και πως οι ευθύνες αυτές δεν φέρουν τα ονοματεπώνυμα των εργαζομένων.
Η βία των απολύσεων δεν οριοθετεί κανένα πεδίο διαλόγου κι ας αναλάβει πλέον ο καθένας την ευθύνη του για ό,τι ακολουθήσει .
Ο συνδικαλιστικός εκπρόσωπος της ΕΣΗΕΑ στην ΑΥΓΗ
Νίκος Μορφονιός