ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Παρασκευή 26 Ιανουαρίου 2018

Κ. Αρβανίτης: Υπάρχει καρτέλ στο χώρο του ραδιοφώνου

Για το "χειροποίητο" Ραδιόφωνο 24/7 και το ζήτημα με τις μετρήσεις των ραδιοφωνικών σταθμών, μίλησε στο tvxs ο διευθυντής ειδήσεων και ενημέρωσης της 24MEDIA, Κώστας Αρβανίτης.
«Στο Ραδιόφωνο 24/7 απασχολούμε 80 άτομα, από δημοσιογράφους μέχρι τεχνικούς και παραγωγούς. Μπορούμε κι εμείς να κάνουμε ραδιόφωνο με πέντε άτομα. Αλλά εμείς θέλαμε κάτι διαφορετικό, με αποτέλεσμα πολλές φορές να μας θεωρούν ανόητους» είπε χαρακτηριστικά ο Κ. Αρβανίτης και.. συμπλήρωσε: «Πολλοί σκέφτονται για παράδειγμα "γιατί να έχω 80 άτομα ενώ μπορώ να έχω ένα ραδιόφωνο που θα μου αποφέρει τα ίδια λεφτά με επτά άτομα;". Απλά εμείς θέλαμε να ξεφύγουμε από αυτή τη νοοτροπία».
Σχετικά με τα παράπονα και τις φωνές διαμαρτυρίας  που ακούγονται για τον τρόπο μετρήσεων των ραδιοφωνικών σταθμών ο Κ. Αρβανίτης είπε:
«Πρόκειται για καρτέλ. Ουσιαστικά οι ιδιοκτήτες των ραδιοφωνικών σταθμών πρέπει να κατανοήσουν ότι δεν έχουν στην ιδιοκτησία τους τον αέρα. Ο αέρας είναι δημόσιο αγαθό και παραχωρείται. Ένα δεύτερο ζήτημα είναι ότι θεωρώντας τον αέρα δικό τους, μετρούν και διανέμουν τη διαφήμιση κατά το δοκούν. Βάζουν δηλαδή προδιαγραφές που τους εξυπηρετούν. Έτσι λοιπόν τα τέσσερα - πέντε μεγάλα μαγαζιά συναποφασίζουν μέσα από τα δικά τους όργανα, πως θα μετράνε, πως θα αποκλείουν και πως θα καθορίζουν τα νεανικά, τα μεγάλα και τα μικρά κοινά. Και μετά διανέμουν μόνοι τους τη διαφημιστική πίτα. Αλλά και εκεί αν το ψάξουμε περαιτέρω θα δούμε ότι υπάρχουν συγκοινωνούντα δοχεία, διαφημιστικών εταιριών και εταιριών μέσων μαζικής ενημέρωσης. Αυτός είναι και ο ορισμός του καρτέλ».