ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Δευτέρα 22 Ιανουαρίου 2018

Τι γίνεται στην Ελληνική Ομοσπονδία Αρσης Βαρών;

Για «οσμή σκανδάλου» στην Ελληνικη Ομοσπονδία Αρσης Βαρών, κάνει λόγο ρεπορτάζ του ΑΠΕ-ΜΠΕ αναφέροντας πως η ΕΟΑΒ θυμίζει ξέφραγο αμπέλι από την ώρα που στην προεδρική καρέκλα βρέθηκε ξανά ο Πύρρος Δήμας.
Στο ρεπορτάζ του Γιώργου Μανταίου αναφέρεται ότι σήμερα ενημερώθηκαν με email τα στελέχη της ΕΟΑΒ για την καθαίρεση του Βαλέριου Λεωνίδη από τη θέση του εθνικού προπονητή και την αντικατάστασή του από μία από τις πλέον αμφιλεγόμενες προσωπικότητες.. της ελληνικής Αρσης Βαρών. Πρόκειται για τον Χρήστο Κωνσταντινίδη προπονητή του Πανελληνίου τα τελευταία χρόνια, ο οποίος έγινε γνωστός το 1997 όταν στην τηλεοπτική εκπομπή «Ζούγκλα» είχε καταγγείλει ότι ο τότε ομοσπονδιακός προπονητής Χρήστος Ιακώβου χορηγούσε απαγορευμένες ουσίες στους αρσιβαρίστες, σε ενέσιμη μορφή και χάπια. Αργότερα ανακάλεσε ενώ τα τελευταία 20 χρόνια έμεινε μακριά από τα φώτα της δημοσιότητας.
Επίσης, ως βοηθό εθνικό προπονητή ο Πύρρος Δήμας τοποθέτησε τον αδελφό του, Οδυσσέα, ο οποίος εργαζόταν στον Μίλωνα, ενώ στον Λεωνίδη ανακοινώθηκε ότι μετατίθεται στον τομέα της ανάπτυξης. Ιδιαίτερα αρνητική εντύπωση προκαλεί το γεγονός ότι στο συγκεκριμένο mail ο Πύρρος Δήμας δεν αιτιολογεί την καθαίρεση του Λεωνίδη, αναφέρεται στον πληθυντικό στον άλλοτε «συμπαίκτη του» στην Dream Team της Αρσης Βαρών και ζητά «... να παραδώσετε το ταχύτερο δυνατό, το κλειδί της αίθουσας προπονητηρίου του Ε.Α.Κ.Ν. Αγίου Κοσμά, στον υπάλληλο της Ε.Ο.Α.Β. κ. Ηλία Τζήμο». Πρόκειται για το κλειδί της αίθουσας που φιλοξενούσε τον Λεωνίδη και τους αθλητές του για μία δεκαετία...
Οπως αναφέρει το ρεπορτάζ του ΑΠΕ-ΜΠΕ, όλα αυτά έρχονται να συμπληρώσουν το παζλ της ντροπής που άρχισε να δημιουργείται πριν απο δύο μήνες, όταν ο Δήμας ανέλαβε ξανά πρόεδρος της ΕΟΑΒ, διατηρώντας ταυτόχρονα το πόστο του ως τεχνικός σύμβουλος της Ομοσπονδίας των ΗΠΑ! Μάλιστα σε μία μνημειώδη ανακοίνωση, η ΕΟΑΒ  ενημέρωνε ότι όσο λείπει στο εξωτερικό, θα τον αντικαθιστά ο Δημήτρης Βαλασιάδης, επίσης πρώην πρόεδρος! Λίγες ημέρες νωρίτερα, με διεργασίες οι οποίες κινούνταν στα όρια της νομιμότητας, είχε παραιτηθεί η διοίκηση Κώστα Κορλού, παρότι στη διάρκεια της θητείας της είχε κατορθώσει να «καθαρίσει» από οικονομικής άποψης την Ομοσπονδία και να παρουσιάσει θετικό ισολογισμό.
Αναμένονται περαιτέρω εξελίξεις, καθώς το άθλημα που κάποτε χάριζε στην Ελλάδα τεράστιες διακρίσεις και μοναδικές στιγμές, μοιάζει να έχει εξελιχθεί σε «οικογενειακη επιχείρηση», που αδυνατεί να αναδείξει νέα ταλέντα και εξυπηρετεί αποκλειστικά προσωπικές φιλοδοξίες μεμονωμένων ανθρώπων.