ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Τετάρτη 27 Δεκεμβρίου 2017

Η σεξουαλική παρενόχληση αλλάζει το NBC

Προσέξτε πως θα... αγκαλιάζεστε! - Θα απολύονται όσοι δεν καταγγέλλουν ανάρμοστες συμεριφορές

Αντιδράσεις προκαλούν οι αυστηροί κανόνες και οι «οδηγίες» σχετικά με τα θέματα σεξουαλικής παρενόχλησης που επιβάλλει στους εργαζόμενούς του η διοίκηση του αμερικανικού τηλεοπτικού δικτύου NBC.
Σύμφωνα με τη νέα ντιρεκτίβα που ανακοινώθηκε στο προσωπικό μέσω ηλεκτρονικής αλληλογραφίας, οι υπάλληλοι είναι υποχρεωμένοι να αποκαλύψουν ανάρμοστες συμπεριφορές συναδέλφων τους διαφορετικά κινδυνεύουν και οι ίδιοι με απόλυση αν αποκαλυφθεί ότι γνώριζαν αλλά δεν μιλούσαν. Η εξέλιξη ακολουθεί την απόλυση του διάσημου παρουσιαστή Μάτ Λάουερ μετά τις κατηγορίες σε..
βάρος του για ανάρμοστη συμπεριφορά (διαβάστε ΕΔΩ).
Στις οδηγίες συμπεριλαμβάνονται και νέοι κανονισμοί για τη συμπεριφορά στο γραφείο που προβλέπουν ακόμα και τους τρόπους με τους οποίους μπορούν οι εργαζόμενοι να έχουν κοινωνικές επαφές ή πώς μπορούν να αγκαλιάζονται μεταξύ τους!..
Οπως λένε πηγές μέσα από το NBC «οι ερωτικές σχέσεις στη δουλειά δεν είναι κάτι ασυνήθιστο αλλά τώρα το δίκτυο υποστηρίζει ότι θα επιδείξει μηδενική ανοχή».
Οι νέοι κανόνες έχουν προκαλέσει αναστάτωση και διαμαρτυρίες στους υπαλλήλους οι οποίοι λόγω της φύσης της δουλειάς τους είναι αναγκασμένοι να περνούν πολλές ώρες στην εργασία τους, με αποτέλεσμα να συνάπτουν πολύ συχνά σχέσεις στο γραφείο.