ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Πέμπτη 28 Δεκεμβρίου 2017

Παύση πληρωμών αποφάσισε το ΔΣ της ΣΕΚΑΠ...

...«εφόσον δεν αποκατασταθεί άμεσα η επαπειλούμενη αδυναμία λειτουργίας της εταιρείας»

Την υποβολή δήλωσης παύσης πληρωμών, «εφόσον δεν αποκατασταθεί άμεσα η επαπειλούμενη αδυναμία λειτουργίας της εταιρείας», αποφάσισε σήμερα το διοικητικό συμβούλιο της καπνοβιομηχανίας ΣΕΚΑΠ, ενώ όρισε τον δικηγόρο Σεραφείμ Σωτηριάδη ως νομικό και ειδικό σύμβουλο για το χειρισμό όσων θεμάτων σχετίζονται με τη διαδικασία της πτώχευσης. Παράλληλα, στο πλαίσιο των πρώτων ενεργειών του για την έναρξη της διαδικασίας, το διοικητικό συμβούλιο αποφάσισε επίσης τον ορισμό του Σταύρου-Κωνσταντίνου Παπασπύρου ως νέου γενικού διευθυντή της ΣΕΚΑΠ.
Το διοικητικό συμβούλιο της εταιρείας συνεδρίασε εκτάκτως σήμερα Πέμπτη 28/12, με.. θέμα τη λήψη έκτακτων μέτρων, εξαιτίας των εξελίξεων που δρομολόγησε η πρόσφατη απόφαση του Διοικητικού Εφετείου Κομοτηνής.
Το εφετείο επικύρωσε την επιβολή προστίμου ύψους 38,2 εκατομμυρίων ευρώ (συμπεριλαμβανομένων των προσαυξήσεων) στη ΣΕΚΑΠ για τελωνειακές παραβάσεις που διαπιστώθηκαν το 2009, χρόνια προτού ο σημερινός βασικός μέτοχος -ο επιχειρηματίας Ιβάν Σαββίδης μέσω της Donskoy Tabak- εισέλθει στην καπνοβιομηχανία. Μετά την απόφαση, το αρμόδιο τελωνείο επέβαλε πριν από λίγες ημέρες περιορισμούς στη δραστηριότητα της επιχείρησης, ουσιαστικά «μπλοκάροντας» την κυκλοφορία των προϊόντων της στην ελληνική αγορά. Σε συνέχεια των εξελίξεων αυτών, η διοίκηση της καπνοβιομηχανίας αποφάσισε να εκκινήσει την προετοιμασία διαδικασίας πτώχευσης.
Πηγές της εταιρείας δήλωναν στο ΑΠΕ-ΜΠΕ πως, σε ό,τι αφορά το μέλλον της ΣΕΚΑΠ, όλα θα κριθούν αύριο Παρασκευή, καθώς τη συγκεκριμένη ημέρα πρόκειται να συζητηθούν στο Διοικητικό Πρωτοδικείο Κομοτηνής τα ασφαλιστικά μέτρα που κατάθεσε η εταιρεία «για προσωρινή διαταγή άμεσης άρσης των αναγκαστικών μέτρων είσπραξης» σε βάρος της.

Στο μεταξύ, έκκληση για άμεση λύση στο θέμα της ΣΕΚΑΠ, ώστε η καπνοβιομηχανία να μην οδηγηθεί σε πτώχευση, απηύθυνε το δημοτικό συμβούλιο Ξάνθης με ψήφισμά του, που αποστέλλεται στον πρωθυπουργό, τον πρόεδρο της Βουλής, τον υπουργό Οικονομίας και τους αρχηγούς των κοινοβουλευτικών κομμάτων.