ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Δευτέρα 25 Δεκεμβρίου 2017

Παραδείσιοι εκδότες και συνεταιριστικά σχήματα

Στο συνέδριο της ΠΟΕΣΥ υιοθετήθηκε ένα ψήφισμα για την «εφημερίδα Μακεδονία» και τις εξελίξεις γύρω απο την ΚΟΙΝΣΕΠ, που δημιουργείται με στόχο, όπως δηλώνεται, οι ίδιοι οι εργαζόμενοι να επανεκδώσουν τις εφημερίδες.
Αυτό το νέο σχήμα λοιπόν της ΚΟΙΝΣΕΠ, στο οποίο συμμετέχουν περίπου 20 απο τους 70 εργαζόμενους της «Μ», ευελπιστεί να εκμεταλλευτεί συνεταιριστικά τους τίτλους της «Μακεδονίας και «Θεσσαλονίκης», αφού τους νοικιάσει για 10- 15 χρόνια από τον ιδιοκτήτη του συγκροτήματος της «Μακεδονίας» Γιάννη Ρήγα, ο οποίος να μη ξεχνάμε χρωστά στους εργαζόμενους 18 ολόκληρους μισθούς.
Δηλαδή την ώρα που οι εργαζόμενοι απαιτούν απο τον «παραδείσιο» εκδότη και οφειλέτη Γιάννη Ρήγα  περίπου 1,5 εκατομμύριο ευρω σε δεδουλευμένα, κάποιοι είχαν την ιδέα της..
συναλλαγής μαζί του επικαλούμενοι τον στόχο της επανακυκλοφορίας των εφημερίδων.
Η «Μ» και η «Θ» έχουν αποσυρθεί από τα περίπτερα απο τις 4 Οκτωβρίου, μετά την επιλογή της πλειοψηφίας των εργαζομένων να προχωρήσουν, όχι σε απεργιακό αγώνα, αλλά σε επίσχεση εργασίας.
Το αντίτιμο της ενοικίασης των τίτλων, το μίσθωμα δηλαδή, θα είναι κάποιοι εκ των οφειλόμενων μισθών οι οποίοι θα πρέπει να δηλωθούν ως εισπρακτέοι ενώ θα πρέπει και να καταβληθεί κι ο αντίστοιχος φόρος. Δηλαδή ο Ρήγας όχι μόνο δεν θα πληρώσει τίποτα απο τα οφειλόμενα, όχι μόνο θα αποφύγει τις πιέσεις και τον ντόρο, διότι μεταξύ συναλλασσόμενων δεν συνηθίζονται οι καυγάδες, αλλά θα γλιτώσει και από δεδουλευμένα που θα διαγράψει. Το σχέδιο βέβαια επικροτεί και στηρίζει η επιτετραμμένη του εκδότη Ρήγα, η δικηγόρος και διαχειρίστρια του συγκροτήματος Βίκυ Σουλοπούλου.
- διαβάστε τη συνέχεια στο syntaktologio