ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Τετάρτη 27 Δεκεμβρίου 2017

Αγωνία για τους εργαζόμενους της ΣΕΚΑΠ

Aγωνία για τους 170 εργαζόμενους της καπνοβιομηχανίας ΣΕΚΑΠ μετά και την ανακοινωση ότι το διοικητικό συμβούλιο της ετιαρείας θα συνεδριάσει αύριο (Πέμπτη) εκτάκτως προκειμένου να δρομολογήσει την προετοιμασία για τη διαδικασία αναγκαστικής πτώχευσης.
Στην ανακοίνωση αναφέρεται: «Στο πλαίσιο της ουσιαστικής παρεμπόδισης της λειτουργίας της εταιρείας, λόγω της έκδοσης απορριπτικής απόφασης από το Εφετείο Κομοτηνής για το πρόστιμο ύψους 38 εκατ. ευρώ για παραβάσεις οι οποίες έλαβαν χώρα το 2009, καθώς και της πρόσφατης απόφασης των τελωνειακών αρχών της Ξάνθης, η οποία κατέστησε ανέφικτη την πώληση προϊόντων στην εσωτερική αγορά, η ΣΕΚΑΠ ανακοινώνει τη σύγκληση έκτακτης..
συνεδρίασης του διοικητικού της συμβουλίου. Η συνεδρίαση θα πραγματοποιηθεί την Πέμπτη 28 Δεκεμβρίου 2017, με τη συμμετοχή ειδικών από κορυφαίες ελληνικές εταιρείες, που εξειδικεύονται σε θέματα πτωχεύσεων. Τα μέλη του διοικητικού συμβουλίου της ΣΕΚΑΠ θα συζητήσουν τη διαμορφωθείσα κατάσταση και θα ξεκινήσουν την προετοιμασία για τη διαδικασία αναγκαστικής πτώχευσης της επιχείρησης».
Θυμίζουμε οτι η καπνοβιομηχανία της Ξάνθης πέρασε το 2013 στα χέρια του επιχειρηματία Ιβάν Σαββίδη που καλειται τώρα, μετά την απόφαση του Διοικητικού Εφετείου Κομοτηνής να πληρώσει πρόστιμο 38,2 εκατ. ευρώ το οποίο είχε επιβάλει το τελωνείο στην καπνοβιομηχανία της Θράκης το 2008 για τελωνειακές παραβάσεις σε εξαγωγές. Το πρόστιμο γνωστοποιήθηκε στον Σαββίδη τρία χρόνια μετά την εξαγορά της ΣΕΚΑΠ.