ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Παρασκευή 29 Δεκεμβρίου 2017

Οι προδομένοι πελάτες και η συγγνώμη της Apple

«Γνωρίζουμε ότι μερικοί αισθάνεστε πως η Apple σας πρόδωσε. Ζητάμε συγγνώμη». Αυτό αναφέρεται σε ανακοινωση της εταιρείας έπειτα από τις εκτεταμένες αντιδράσεις και έντονες επικρίσεις που δέχθηκε διεθνώς μετά την προ ημερών παραδοχή της ότι σκοπίμως επιβραδύνει τη λειτουργία ορισμένων παλαιότερων μοντέλων iPhone.
Πολλοί εξοργισμένοι καταναλωτές είχαν κατηγορήσει την εταιρεία ότι με αυτό τον τρόπο «ενθαρρύνει» τους χρήστες και τους υποχρεώνει να αγοράσουν νεότερα κινητά τηλέφωνά της όπως το νέο iPhone X. Ορισμένοι χρήστες iPhone εδώ και καιρό είχαν υποπτευθεί ότι η Apple επιβράδυνε επίτηδες τα παλαιότερα μοντέλα, μέσω κατάλληλων αλλαγών στο..
λειτουργικό σύστημα iOS των συσκευών, προκειμένου να τους «σπρώξει» σε νεότερα τηλέφωνα.
Προκειμένου να επανορθώσει κάπως, η αμερικανική εταιρεία δήλωσε ότι θα αντικαταστήσει τις μπαταρίες λιθίου των παλαιότερων συσκευών της με χαμηλότερο κόστος για τους πελάτες της. Η τιμή της νέας μπαταρίας για μια εκτός εγγύησης συσκευή μειώνεται από 79 σε 29 δολάρια για κάθε χρήστη με iPhone 6 ή παλαιότερο μοντέλο.
Στις ΗΠΑ έχουν κατατεθεί οκτώ ξεχωριστές μηνύσεις κατά της εταιρείας για το ζήτημα των αργών συσκευών της, ενώ νομικά εναντίον της έχουν κινηθεί επίσης χρήστες στη Γαλλία και στο Ισραήλ, σύμφωνα με το BBC και το πρακτορείο Ρόιτερς.