ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Τετάρτη 27 Δεκεμβρίου 2017

Γ. Προκοπάκης: Προβληματική δημοσιογραφία στα ΝΕΑ

Κατά της εφημερίδας ΤΑ ΝΕΑ, και του δημοσιογράφου Δημήτρη Ν. Μανιάτη, επιτίθεται o Γιώργος Προκοπάκης (σύμβουλος επιχειρήσεων και πρώην πρόεδρος της NEΡIT) με αφορμή ολοσέλιδο ρεπορτάζ υπό τον τίτλο "Τι κρύβει η σύγκρουση Μαξίμου-Στουρνάρα".
Ο Γ. Προκοπάκης μέσω κειμένου του στο fb, υπό τον τίτλο «Προβληματική δημοσιογραφία στα ΝΕΑ» μπαίνει σε ρόλο συνηγόρου του διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδος και γράφει μεταξύ άλλων:
«(...)Μια σελίδα της μεγαλύτερης εφημερίδας η οποία δεν λέει τίποτε, απολύτως. Σα στήλη συριζαϊκού κουτσομπολιού "τι είπε ποιός" - ούτε το γιατί, ούτε καν για τον Στουρνάρα ως κεντρικό τραπεζίτη και τι είπε αυτός, όχι τι λέει κάθε σούργελο της κυβέρνησης..
Θα αναρωτιέται ο αναγνώστης: "Μα τι είπε ο Στουρνάρας; Η καθαρή έξοδος ή η πιστωτική γραμμή είναι επιλογές που τις κάνει ανάλογα με τα κέφια του κανένας;" Αν περιμένει κανείς απάντηση από τη μεγαλύτερη εφημερίδα της χώρας, αδίκως περιμένει. Ο ανθρωπάκος, δημοσιογράφος από τα Lidl, δεν ξέρει καν για ποιό πράγμα μιλάει, δεν έχει διαβάσει καν ρεπορτάζ οικονομικών site για την έκθεση της ΤτΕ - σιγά να μη διαβάσει την ίδια την έκθεση. Έχει όμως το θράσος ή την άγνοια να αναφέρεται πως "ο Στουρνάρας τόνισε με νόημα πως οι όροι είναι ξεκάθαρα πολιτικοί και όχι οικονομικοί". Θράσος γιατί σε όλο το άρθρο αναφέρεται στην πολιτική χυδαιολογία και ο ίδιος χωρίς μία λέξη για τους "οικονομικούς όρους".(...)»
Μάλιστα ο Προκοπάκης, ως μη ώφειλε, απευθυνόμενος προς την «νέα διεύθυνση» της εφημερίδας ΤΑ ΝΕΑ προχωρά σε νουθεσίες αναφέροντας:
«Μπορεί (η νέα διεύθυνση της εφημερίδας) να είναι ικανοποιημένη με διάφορους που της γεμίζουν απλώς τις σελίδες. Καλό θα ήταν να ρίχνει πού και πού καμιά ματιά και στο περιεχόμενο. Έχουμε την ΕΡΤ και το ΑΠΕ να μας λένε τις σαχλαμάρες των εθνοσωτήρων - φθάνει. Πάει πολύ τις ίδιες ανοησίες να διαβάζουμε και στα ΝΕΑ».