ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Παρασκευή 29 Δεκεμβρίου 2017

Αναστολή εκτέλεσης του προστίμου για τη ΣΕΚΑΠ

«Μύλος» στη ΝΔ - Πρώην υπουργοί της βγάζουν άσχετη την Σπυράκη (ΒΙΝΤΕΟ)

Την αναστολή εκτέλεσης των αποφάσεων που όριζαν την επιβολή προστίμου ύψους 38,2 εκατ. ευρώ από τη ΣΕΚΑΠ αποφάσισε το Πρωτοδικείο της Κομοτηνής. Ετσι η ΣΕΚΑΠ τυ Ιβάν Σαββίδη παίρνει μια «παράταση ζωής» μέχρι να  εκδικασθεί στο Συμβούλιο της Επικρατείας η προσφυγή της για το πρόστιμο.
Εκπρόσωποι των εργαζομένων σχολιάζοντας την απόφαση είπαν ότι κερδίσαν μια μάχη αλλά όχι και τον πόλεμο, με τους εργαζόμενους να μπορούν να επιστρέψουν στη δουλειά τους αναμένοντας την συζήτηση της κύριας αίτησης αναστολής που θα γίνει στις 17 Ιανουαρίου.
Χθες η διοίκηση της ΣΕΚΑΠ είχε γνωστοποιήσει την πρόθεσή της να προχωρήσει σε παύση..
πληρωμών «εφόσον δεν αποκατασταθεί άμεσα η επαπειλούμενη αδυναμία λειτουργίας - πληρωμών της εταιρείας» (δείτε ΕΔΩ και ΕΔΩ).
Την ιδια ώρα αντιμέτωπη με έντονες αντιδράσεις από το εσωτερικό της βρίσκεται η ΝΔ σχετικά με τη στάση της στο ζήτημα της ΣΕΚΑΠ. Αφορμή για τις εσωκομματικές αντιδράσεις στάθηκαν δηλώσεις πρωτοκλασσάτων στελεχών της ΝΔ. Το αποκορυφωμα ήρθε με τις δηλώσεις της εκπροσώπου Τύπου της ΝΔ, Μαρίας Σπυράκη, η οποία σε εκπομπή του Xanthi Channel είπε ότι η ΣΕΚΑΠ γνώριζε για το πρόστιμο, προσθέτοντας ότι όποιος αγοράζει μία εταιρεία αγοράζει και τα βάρη της. Αμέσως υπήρξαν οι  δημόσιες αντιδράσεις από στελέχη της Πειραιώς που «άδειασαν» την Σπυράκη χαρακτηρίζοντάς την ούτε λίγο ούτε πολύ ως άσχετη...
Συγκεκριμένα ο πρώην υπουργός κυβερνήσεων της ΝΔ, Αλ. Κοντός, ανέφερε μεταξύ άλλων:
«Το πρόστιμο των 38.2 εκατ. ευρώ που επιβάλλεται στην ΣΕΚΑΠ είναι πέρα για πέρα άδικο. Η κυρία Σπυράκη δεν γνωρίζει το θέμα. Ο Ιβάν Σαββίδης όταν αγόρασε τη ΣΕΚΑΠ το 2013 δεν γνώριζε για το θέμα του προστίμου όπως και οι άλλες εταιρείες που συμμετείχαν στον διαγωνισμό. Διότι έγινε διαγωνισμός. Συμμετείχαν 4 εταιρείες σε αυτόν. Σε καμιά δεν γνωστοποιήθηκε η ύπαρξη αυτού του προστίμου και ευθύνες σε αυτό έχει και το ΤΕΛΩΝΕΙΟ. Θυμήθηκε πέντε χρόνια μετά να επιβάλει το συγκεκριμένο πρόστιμο; Η ΣΕΚΑΠ πρέπει απρόσκοπτα να συνεχίσει την λειτουργία της προς όφελος και της Τοπικής αλλά και της Εθνικής Οικονομίας».
Στο ίδιο μήκος κύματος ήταν και οι δηλώσεις του αντιπεριφερειάρχη Ξάνθης, Κώστα Ζαγναφέρη, ο οποίος έκανε έκκληση να μην σταματήσει ούτε μία ώρα η λειτουργία της ΣΕΚΑΠ. «Όλα τα άλλα είναι εκ του πονηρού και δεν με ενδιαφέρουν οι απόψεις και ας είναι από το ίδιο μου το κόμμα. Αν υπάρχει θέμα με το πρόστιμο να βρουν τους υπευθύνους να τους τιμωρήσουν και να τα πάρουν από αυτούς που το δημιούργησαν», υπογράμμισε.