ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Παρασκευή 29 Δεκεμβρίου 2017

Να διασφαλιστούν οι 420 θέσεις εργασίας στο Mega

...και να εξοφληθούν τα δεδουλευμένα δεκαέξι μηνών

Η διάσωση των θέσεων εργασίας όλων όσοι εργάζονται στον τηλεοπτικό σταθμό «MEGA» αποτελεί μονόδρομο για το Διοικητικό Συμβούλιο της ΕΣΗΕΑ. Το θέμα έχει πλέον αναχθεί σε μείζον κοινωνικό ζήτημα, δεδομένου ότι οι εργαζόμενοι βρίσκονται στη δυσάρεστη θέση της ομηρίας εδώ και περίπου δύο χρόνια.
Οι Πρόεδροι της ΕΣΗΕΑ και της ΕΣΠΗΤ Μαρία Αντωνιάδου και Θέμης Μπερεδήμας μαζί με τον εκπρόσωπο των δημοσιογράφων του MEGA στο Μεικτό Συμβούλιο της ΕΣΗΕΑ Πάνο Τουμάση, συναντήθηκαν χθες Πέμπτη με τον Πρόεδρο και τον Αντιπρόεδρο του ΕΣΡ, Αθανάσιο Κουτρομάνο και Ροδόλφο Μορώνη, και συζήτησαν.. σχετικά με την διαγωνιστική διαδικασία για τις τηλεοπτικές άδειες και τη συμμετοχή του MEGA σ’ αυτήν.
Από πλευράς των εκπροσώπων των εργαζομένων επισημάνθηκε προς το ΕΣΡ ότι, ενόψει του διαγωνισμού, πρέπει πάση θυσία να προστατευτούν οι 420 θέσεις εργασίας των συναδέλφων, που δεν γίνεται να συνεχίσουν να ζουν σε καθεστώς ομηρίας. Το ΕΣΡ επιφυλάχθηκε για την αντιμετώπιση του θέματος, αναγνωρίζοντας ταυτόχρονα τη μέγιστη σημασία του δικαιώματος στην εργασία. 
Η ΕΣΗΕΑ βρίσκεται στο πλευρό των , αρωγός σε κάθε προσπάθεια αποκατάστασης των εργασιακών τους δικαιωμάτων και προστασίας των θέσεων εργασίας τους. Ταυτόχρονα επισημαίνει ότι πρέπει άμεσα να εξοφληθούν στους εργαζόμενους τα δεδουλευμένα δεκαέξι μηνών και να διασφαλιστούν οι θέσεις εργασίας.