ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Τρίτη 26 Δεκεμβρίου 2017

Μείωση έως και 50% του προστίμου για αδήλωτο εργαζόμενο...

...εφόσον η επιχείρηση προχωρήσει σε πρόσληψή του 

Μία συνολική αλλαγή της αρχιτεκτονικής του προστίμου για την αδήλωτη εργασία προανήγγειλε η υπουργός Εργασίας Έφη Αχτσιόγλου, μέσω συνέντευξης που παραχώρησε στο Αθηναϊκό-Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων.
«Το ερώτημα για εμάς δεν περιορίζεται στο ύψος του προστίμου, αλλά αφορά τη λογική που το διέπει, διότι ζητούμενο είναι η εξάλειψη της αδήλωτης εργασίας και όχι απλώς η είσπραξη προστίμων. Υπό αυτό το πρίσμα, προχωράμε άμεσα σε μία συνολική αλλαγή της αρχιτεκτονικής του προστίμου. Συγκεκριμένα, εφόσον η επιχείρηση..
που βρέθηκε με αδήλωτο εργαζόμενο, προχωρήσει σε πρόσληψη του εργαζομένου με σύμβαση πλήρους απασχόλησης, το πρόστιμο θα μειώνεται σημαντικά, έως και 50%. Πέρα από το πρόστιμο, όμως,
η επιχείρηση θα έχει την υποχρέωση καταβολής ασφαλιστικών εισφορών υπέρ του εργαζομένου» ανέφερε χαρακτηριστικά η υπουργός Εργασίας.Σύμφωνα με την κ. Αχτσιόγλου, με το συνδυασμό αυτών των δύο μέτρων, εξυπηρετείται μία νέα λογική που έχει στον πυρήνα της την απόδοση δικαιοσύνης υπέρ του εργαζομένου που ήταν αδήλωτος. Ωστόσο, όπως είπε, σε περίπτωση υποτροπής, οι ποινές θα γίνουν ακόμα πιο αυστηρές στο οικονομικό σκέλος, ενώ ήδη με το νόμο που ψήφισε η Βουλή το Σεπτέμβριο, σε αυτές προστέθηκε η προσωρινή αναστολή λειτουργίας της επιχείρησης.