ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Πέμπτη 28 Δεκεμβρίου 2017

Πέθανε ο δημοσιογράφος Λεωνίδας Ζενάκος

Σε ηλικία 85 ετών άφησε την τελευταία πνοή του στο νοσοκομείο Ερρίκος Ντυνάν όπου νοσηλευόταν ο δημοσιογράφος Λεωνίδας Ζενάκος, στέλεχος επί σειρά ετών στην εφημερίδα ΤΟ ΒΗΜΑ. Το τελευταίο διάστημα η υγεία του ήταν κλονισμένη εξαιτίας καρδιολογικών και πνευμονολογικών προβλημάτων.
Ο Λεωνίδας Ζενάκος εργάστηκε στο «Βήμα» για περισσότερα από 50 χρόνια και υπήρξε μια από τις μεγάλες και σεβαστές μορφές του ΔΟΛ στη χρυσή του εποχή, προτού δηλαδή ο ίδιος αποχωρήσει το 2010 και το Συγκρότημα, μετά και τον θάνατο του Χρήστου Λαμπράκη, μπει στις γνωστές περιπέτειες που το οδήγησαν στην πτώχευση και στην εξαγορά του από τον Βαγγέλη Μαρινάκη..
Ο Λ. Ζενάκος είχε γεννηθεί στις 5 Μαρτίου 1932. Αρχισε να εργάζεται στο ΒΗΜΑ το 1956 μετά τις σπουδές στη Φιλοσοφική Σχολή του Πανεπιστημίου Αθηνών. Αποχώρησε στις αρχές του 2010 έχοντας υπάρξει υπεύθυνος του Πολιτιστικού Τμήματος, Αρχισυντάκτης, Διευθυντής Συντάξεως και Αναπληρωτής Διευθυντής της εφημερίδας.
Φιλόλογος, ποιητής και μεταφραστής ο Λ. Ζενάκος ανάμεσα στα έργα που έχει μεταφράσει ανήκουν τα «Ηροδότου ιστορίαι» του Ηρόδοτου (Εκδόσεις Γκοβόστη), «Αχαρνής» του Αριστοφάνη (Σχολή Μωραΐτη, Εταιρεία Σπουδών Νεοελληνικού Πολιτισμού και Γενικής Παιδείας) και «Η αρχαία ελληνική τραγωδία» του Φράνσις Μακ Ντόναλντ Κόρνφορντ (Παπαδήμας Δημ.Ν).
Μετέφρασε αρχαίο δράμα για παραστάσεις του Θεάτρου Κουν, ενώ ανάμεσα στις ποιητικές συλλογές που είχε εκδώσει είναι οι «Ταίναρο» και «Πηγές».
Η σύζυγος του Λεωνίδα Ζενάκου, Αναστασία Ζενάκου, υπήρξε επίσης επί χρόνια δημοσιογράφος στο «Βήμα» όπου επίσης εργάστηκε και ο γιος του, δημοσιογράφος Αυγουστίνος Ζενάκος.