ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Πέμπτη 28 Δεκεμβρίου 2017

Εμένα μου άρεσε η ταινία σας κύριε Σμαραγδή...

...(και ας μην την είδα)

«Θα κινηθώ δικαστικά κατά όλων αυτών που καθύβρισαν τόσο την ταινία όσο κι εμένα και τα χρήματα που θα συγκεντρωθούν θα πάνε στην "Ελπίδα"» δήλωσε στο Star ο σκηνοθέτης Γιάννης Σμαραγδής.
Αφορμή οι απίστευτα αρνητικές κριτικές που πήρε η ταινία του, το περίφημο «Καζαντζάκης». Βασικά το κακό δεν είναι πως δεν άρεσε στους κριτικούς, εντάξει συμβαίνει. Το χειρότερο της περίπτωσης είναι που γέλαγαν μαζί της.
Ο Γιάννης Σμαραγδής λοιπόν, γνωστός από τις μαντινάδες του στον Αντώνη Σαμαρά, περνάει την κριτική κινηματογράφου σε άλλη σφαίρα. Δεν σου αρέσει το φιλμ (μου); Αγωγή. Σου αρέσει μεν, αλλά λίγο; Μήνυση. Σου αρέσει; Κανένα πρόβλημα, γλιτώνεις τη φυλακή..
Δεν θα πήγαινα να δω τον «Καζαντζάκη» ακόμα και αν στην πρεμιέρα ήταν ο ίδιος ο Νίκος Καζαντζάκης. Άλλωστε και κάποιες άλλες ταινίες του Σμαραγδή που είδα, μου φάνηκαν εντελώς χάλια (ουπς! σκάει η αγωγή...). Τώρα όμως δεν θέλω να χάσω τέτοιο... αριστούργημα.
Κύριε Σμαραγδή μου εσείς και ο Όρσον Ουέλς είστε, ο «Πολίτης Κέιν» και ο «Καζαντζάκης», κανένας άλλος!
Δημήτρης Κανελλόπουλος (efsyn)