ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Τετάρτη 27 Δεκεμβρίου 2017

Νίκησαν οι 180 απολυμένοι του Λαυρεντιάδη

Επιστροφή στο... μέλλον για τους 180 απολυμένους της Βιομηχανίας Φωσφορικών Λιπασμάτων του Λαυρέντη Λαυρεντιάδη στην Καβάλα. Επιστρέφουν στις θέσεις τους ώς τις 22 Ιανουαρίου και παίρνουν 4.000 ευρώ ο καθένας αναδρομικά, μετά 18 μήνες αγώνων που δόθηκαν στους δρόμους, στις δικαστικές αίθουσες και στο υπουργείο Εργασίας.
Η απόφαση για την επιστροφή των απολυμένων στις θέσεις εργασίας τους και η καταβολή των αναδρομικών συμφωνήθηκαν την Παρασκευή στην Αθήνα μετά την τριμερή διαβούλευση εργαζομένων-εργοδοτών-υπουργείου Εργασίας, μια διαδικασία η επιτυχής έκβαση της οποίας αποδίδεται εν πολλοίς στον γενικό γραμματέα του υπουργείου, Ανδρέα Νεφελούδη..
Ακολούθησε γενική συνέλευση των μελών του Σωματείου Εργαζομένων της ΒΦΛ, σε κλίμα ευφορίας, προκειμένου να επικυρωθούν οι αποφάσεις της τριμερούς.
Στο επίκεντρο βρέθηκε ο πρόεδρος του σωματείου, Νίκος Βογιατζίδης, που έγινε δεκτός με χειροκροτήματα και επιφωνήματα ενθουσιασμού.
Ο ίδιος χαρακτήρισε υποδειγματική τη διαδικασία που ακολούθησε το υπουργείο Εργασίας και οδήγησε στην αίσια έκβαση, ενώ εξήρε τον ρόλο του κ. Νεφελούδη, που μετά και αυτή την επιτυχία αναδεικνύεται σε μετρ της διαχείρισης τέτοιων καταστάσεων.

- από εκτενές ρεπορτάζ των Ν. Φωτόπουλου και Κ. Ζαφειρόπουλου στην Εφημερίδα των Συντακτών