ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Τρίτη 26 Δεκεμβρίου 2017

Αύριο η κηδεία του εκδότη Θανάση Χαρμάνη

Σε ηλικία 68 ετών πέθανε το περασμένο Σάββατο ο εκδότης Θανάσης Χαρμάνης - η κηδεία του θα γίνει αύριο Τετάρτη 27 Δεκεμβρίου, στο Α’ Νεκροταφείο, στις 15.00.
Ο Θ. Χαρμάνης γεννήθηκε το 1949 στην Αθήνα, μεγάλωσε στον Βόλο και σπούδασε μαθηματικά στο πανεπιστήμιο Πατρών. Ίδρυσε πρώτα τον εκδοτικό οίκο Ανδρομέδα και κατόπιν τις εκδόσεις Ύψιλον/βιβλία, που ειδικεύτηκαν από το 1979 στην πολιτική και τη λογοτεχνία, περιλαμβάνοντας στους τίτλους τους έργα των εκπροσώπων της Σχολής της Φραγκφούρτης, αλλά και των Μπέκετ, Κορτάζαρ, Περέκ, Φλομπέρ, Βιρτζίνια Γουλφ, Βάσκο Πόπα, Τόμας Μαν, Λουί Αραγκόν, Ρόμπερτ Γκρέιβς και Μπόρχες.
Οι εκδόσεις Ύψιλον-βιβλία εξέδωσαν επίσης πολλούς έλληνες συγγραφείς της γενιάς..του 1970, αλλά και των νεώτερων γενεών. Ανάμεσά τους οι Νάσος Θεοφίλου, Δημήτρης Καλοκύρης, Κατερίνα Αγγελάκη-Ρουκ, Γιώργος Κοροπούλης, Αλέξης Τραϊανός, Γιώργος Χουλιάρας, Αχιλλέας Κυριακίδης, Γιάννης Ευσταθιάδης, Γιώργος Χρονάς, Γιώργος Βέης και Γιάννης Βαρβέρης.
Από τις εκδόσεις Ύψιλον/Βιβλία έχουν επίσης κυκλοφορήσει έργα του Κορνήλιου Καστοριάδη, του Οδυσσέα Ελύτη, του Νίκου Εγγονόπουλου, της Ελένης Βακαλό, του Μάνου Ελευθερίου, του Νίκου Καρούζου, του Νάνου Βαλαωρίτη και του Γιώργου Χειμωνά.
Κατά τη διάρκεια της δεκαετίας του 1980 ο Θ. Χαρμάνης στήριξε εκδοτικά το λογοτεχνικό περιοδικό «Ο χάρτης».