ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Τρίτη 26 Δεκεμβρίου 2017

Άλλα έλεγε ο Κυριάκος, άλλα λέει ο Μητσοτάκης

Περίεργες εξαγγελίες, μισόλογα, αόριστες υποσχέσεις, αντιφάσεις, υπολανθάνουσα αλλαγή στόχων και προσφυγή στη… φιλοσοφία συνδυάζει η πρώτη μετασυνεδριακή εμφάνιση του προέδρου της ΝΔ  Κυριάκου Μητσοτάκη στα ΜΜΕ.  Μια συνέντευξη στο «Βήμα»- την υπογράφει η Δήμητρα Κρουστάλλη-  διαμορφώνει  μια διαφορετική βερσιόν για όσα έλεγε στα προσυνέδρια. Ειδικά το  οικονομικό πρόγραμμα που θα οριστικοποιούσε το συνέδριο, έγινε πιο ασαφές, κάποιες από τις «δεσμεύσεις» μετατρέπονται μισόλογα, και για άλλες απαιτείται διερμηνεία.
Στη συνέντευξη- περιβόλι ο πρόεδρος της ΝΔ λέει «είναι αδιαπραγμάτευτη δέσμευσή μου η.. μείωση φόρων» – ως  κεντρικός πυλώνας της οικονομικής πολιτικής του. Αδιαπραγμάτευτη απέναντι σε ποιον; Προφανώς εννοεί τους δανειστές. Αλλά εφόσον θα κάνει διαπραγματεύσεις για μια εξαγγελία του, αν γίνει πρωθυπουργός,- υπάρχουν δυο ενδεχόμενα. Το ένα ότι αυτή η εξαγγελία τελεί υπό αίτηση. Το άλλο ότι θα επιμείνει παρά τις αντιρρήσεις ων δανειστών -οπότε θα τινάξει τη χώρα στον αέρα.
(....)
Σ’ αυτή τη συνέντευξη ο Κυριάκος Μητσοτάκης… δεν ζητάει εκλογές.  Είναι ο πρώτος αρχηγός αξιωματικής αντιπολίτευσης που ξεκίνησε ζητώντας επίμονα εκλογές και σταμάτησε να το ζητάει στο μέσο τη τετραετίας που θα ήταν εύλογο.
Τέλος μας λέει ότι προτείνει στους πολίτες «ένα νέο πρότυπο ηγεσίας». Πάλι τα Γιωργοπαπανδρεϊκά. Για να την ορίσει καταφεύγει στον… Μαξ Βέμπερ  που «είχε προσδιορίσει τις τρεις καθοριστικές ιδιότητες ενός πολιτικού: το πάθος, το αίσθημα της ευθύνης και την αίσθηση του μέτρου».
Προφανώς έτσι βλέπει τον εαυτό του.  Γιατί όπως λέει «οι λαοπλάνοι πολιτικοί, οι «μπαλκονάτοι» όπως τους λένε κάποιοι, έκλεισαν οριστικά τον κύκλο τους. Δυστυχώς, τον τελευταίο αυτού του είδους τον πληρώνουμε ακόμα». Δεν είναι μαγικός ο τρόπος με τον οποίο δικαιολογεί τις τάπες του από τον Τσίπρα;
- από κείμενο του Γιώργου Λακόπουλου στο anoixtoparathyro