ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Δευτέρα 6 Μαρτίου 2017

H ΕΣΗΕΑ ρωτάει: Τι κρύβεται πίσω από τις δηλώσεις Ξυδάκη;

Ανακοίνωση της Ενωσης Συντακτών Ημερησίων Εφημερίδων Αθηνών (ΕΣΗΕΑ)

Το θέμα δεν είναι τι είπε ο κ. Ξυδάκης. Το ζήτημα είναι πού το είπε και τι κρύβεται από πίσω.
Ως πρώην υπουργός και σήμερα κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ καλείται να δώσει εξηγήσεις αν η θέση του, την οποία εξέφρασε στη συνάντηση των Δελφών, αποτελεί συνισταμένη της κυβερνητικής πλειοψηφίας ή απλή συνιστώσα. Ιδιαίτερα μετά την πρόταση του Προέδρου της Βουλής, αλλά και την πρωθυπουργική εξαγγελία για μια συζήτηση δημιουργίας θεσμικού πλαισίου, που θα υποστηρίζει τη λειτουργία των Μέσων μέσα στη δίνη της κρίσης.
Την ώρα που το πόρισμα της Επιτροπής Θεσμών και Διαφάνειας της Βουλής ανέδειξε.. τις χαριστικές πράξεις υπέρ εκδοτών, καναλαρχών και εργολάβων ο κ. Ξυδάκης είδε μόνο θέμα στην ΕΡΤ.
Σε ένα πάνελ όπου συμμετείχαν πρόσωπα από τις μέρες του Μαύρου και με τη σκιά της ΝΕΡΙΤ δίπλα του, έκρινε σκόπιμο να αποδομήσει την προσπάθεια των εργαζομένων της ΕΡΤ για μια δημόσια ραδιοτηλεόραση ανοιχτή στην κοινωνία, που βεβαίως παραμένει ακόμη ζητούμενο.
Το κρίσιμο ερώτημα είναι τι ακριβώς υπηρετούν οι απαράδεκτες γενικεύσεις και οι αφορισμοί του κατά των συναδέλφων, μετά και την πρόσφατη περιπετειώδη διαδικασία της μη αδειοδότησης των καναλιών, που επέτρεψε τουλάχιστον άλλον έναν χρόνο διαπλοκής μέχρι να κόψει το γόρδιο δεσμό η ολομέλεια του νέου ΕΣΡ; Πάντως, ούτε την ενημέρωση, ούτε τους συναδέλφους αφορούν…