ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Δευτέρα 6 Μαρτίου 2017

Ο Ευαγγελάτος τρέχει στα δικαστήρια τον Κοντομηνά

«Μετά την αποχή του από τα δελτία ειδήσεων το 2005 – 2006, εξαιτίας της αθέτησης της συμφωνίας από πλευράς του κ. Δ. Κοντομηνά, ο Νίκος Ευαγγελάτος δεν μπόρεσε να ανακάμψει. Και λυπάμαι που το λέω αυτό, το έχω πει και στον ίδιο». Η φράση ανήκει στη Χ.Χ., στενή συνεργάτιδα του Νίκου Ευαγγελάτου, που βρέθηκε στη δικαστική αίθουσα ως μάρτυρας του παρουσιαστή του «Live news» σε αγωγή που έχει καταθέσει εις βάρος του προέδρου του Alpha, Δημήτρη Κοντομηνά.
Αιτία της διαμάχης του Ευαγγελάτου με τον ισχυρό άνδρα του καναλιού της Κάντζας ήταν το συμβόλαιο που είχε υπογράψει το 2005, στο οποίο συμπεριλαμβανόταν η παρουσίαση του κεντρικού δελτίου ειδήσεων, στο οποίο όμως βρισκόταν τότε ο Νίκος Χατζηνικολάου.
Ο Νίκος Ευαγγελάτος ισχυρίζεται ότι ο ιδιοκτήτης του Alpha αθέτησε τη συμφωνία για την.. παρουσίαση ειδήσεων, με αποτέλεσμα ο ίδιος να υποχρεωθεί να αποχωρήσει από το σταθμό και να υπογράψει με τα μισά χρήματα στον AΝΤ1 για την -αξέχαστη τηλεοπτικά- συμπαρουσίαση με την Ελλη Στάη.
«Το επίδικο συμφωνητικό υπογράφηκε τον Ιούνιο του 2005. Ημουν παρούσα στις συζητήσεις και την υπογραφή των συμφωνιών του Ευαγγελάτου, γιατί είμαι στενή του συνεργάτις. Στη συμφωνία περιλαμβανόταν η παρουσίαση της εκπομπής “Αποδείξεις”, αλλά και η παρουσίαση του κεντρικού δελτίου ειδήσεων. Οταν έφτανε ο καιρός ο Ευαγγελάτος έπαιρνε κάθε μέρα κι έλεγε “πότε θα ξεκινήσουμε”. Από μέρα σε μέρα όλο του έλεγαν “ναι”. Τελικά, κάποιους μήνες μετά του είπαν δεν θα γίνει. Τηλεφωνικά ενημερώθηκε ότι δεν θα γίνει», ανέφερε η συνεργάτις του Ν. Ευαγγελάτου.
Η μάρτυρας απάντησε και στα επιχειρήματα του τηλεοπτικού σταθμού, ο οποίος υποστηρίζει, αφενός, ότι ο Νίκος Ευαγγελάτος «έσπασε» το συμβόλαιο για να πάει στον AΝΤ1 και, αφετέρου, ότι επρόκειτο να παρουσιάσει το δελτίο, αλλά μαζί με τον Νίκο Χατζηνικολάου.
«Δεν υπήρχε περίπτωση συμπαρουσίασης. Δεν αναφερόταν πουθενά στο συμβόλαιο. Ομως, την εποχή εκείνη ο Ευαγγελάτος ήταν 38 χρόνων. Οι προτάσεις ήταν πολλές. Υπήρχαν τηλεφωνήματα. Γίνονταν επαφές πολλές και συναντήσεις. Ολοι ήξεραν ότι υπήρχαν τα συμβόλαια. Η απάντηση ήταν “ίσως αργότερα” κ.λπ. Υπάρχει κατάθεση του κ. Μιχελάκη, του πρώην υπουργού, που λέει ότι ο Ευαγγελάτος τού απάντησε, τον Απρίλιο του 2006, ότι δεν μπορεί να συζητήσει γιατί είναι δεσμευμένος με τον Alpha», υποστήριξε η Χ.Χ.
Ακολούθησαν έντονος διάλογος και ερωτήσεις σχετικά με το αν δέχτηκε πιέσεις από τη σύζυγό του Τατιάνα Στεφανίδου για να πάει στον AΝΤ1, με τον Νίκο Ευαγγελάτο, που παρακολουθούσε σιωπηλός για ώρα, να παρεμβαίνει στη διαδικασία..

- από ρεπορτάζ στην έντυπη έκδοση του Ελεύθερου Τύπου της Κυριακής.