ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Τετάρτη 8 Μαρτίου 2017

Επιστρέφονται τα χρήματα στους υποψήφιους καναλάρχες

Mε τροπολογία που κατατέθηκε σε νομοσχέδιο του υπουργείου Γεωργίας τίθενται οι προϋποθέσεις επιστροφής στους αναδειχθέντες ως υπερθεματιστές των ποσών που κατέβαλαν για την πρώτη δόση, για τη χορήγηση τηλεοπτικής άδειας.
Όπως αναφέρεται στη σχετική έκθεση του Γενικού λογιστηρίου του Κράτους, τα ποσά τα οποία είναι επιστρεπτέα ως καταβληθέντα για την πρώτη δόση του τιμήματος (συνολικού ύψους 85 εκατ. ευρώ περίπου) παρακρατούνται ή συμψηφίζονται αυτεπαγγέλτως μόνο με ληξιπρόθεσμες βεβαιωμένες στη φορολογική διοίκηση οφειλές ή οφειλές προς οργανισμούς..
 κοινωνικής ασφάλισης, οι οποίες δεν έχουν υπαχθεί σε πρόγραμμα ρύθμισης, εφόσον ο υπόχρεος συμμορφώνεται με αυτό, και δεν έχουν ανασταλεί.
Επίσης, δεν επιστρέφονται ποσά τα οποία μέχρι την έναρξη ισχύος της προτεινόμενης διάταξης ήδη παρακρατήθηκαν ή συμψηφίστηκαν με ληξιπρόθεσμες οφειλές που δεν έχουν υπαχθεί σε πρόγραμμα ρύθμισης, εφόσον ο υπόχρεος συμμορφώνεται με αυτό και δεν έχουν ανασταλεί.