ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Σάββατο 11 Μαρτίου 2017

Ανίερες απορίες

Γράφει ο Τάσος Παππάς
 
Συνεχίζει απτόητο το Συμβούλιο της Επικρατείας να βγάζει αντισυνταγματικούς διάφορους νόμους, με έμφαση σ' αυτούς που ψηφίστηκαν μετά τον Ιανουάριο του 2015. Αντισυνταγματικός ο νόμος Παππά για τις τηλεοπτικές άδειες, αντισυνταγματικός ο νόμος του υπουργείου Υγείας για την αντικατάσταση των προέδρων και διευθυντών των νοσοκομείων, αντισυνταγματικό το νομικό πλαίσιο για την επιλογή των σχολικών διευθυντών, αντισυνταγματική θεωρεί τμήμα του Συμβουλίου της Επικρατείας τη διαδοχική παράταση του χρόνου παραγραφής των φορολογικών αξιώσεων.
Εδώ εμπίπτουν οι διάφορες λίστες όπου φιγουράρουν μεγαλόσχημοι φοροφυγάδες οι οποίοι.. έχουν παρκάρει τα χρήματα τους στους φορολογικούς παραδείσους.
Την τελική απόφαση πάντως για το επίμαχο θέμα θα λάβει η ολομέλεια του Ανώτατου Δικαστηρίου. Δεν μπορώ παρά να θαυμάσω την ευαισθησία των δικαστών σ' ότι αφορά την τήρηση του Συντάγματος. Και δεν μπορώ να μην εξάρω τη στάση τους. Ορθώνουν το ανάστημα τους προκειμένου να προστατεύσουν την κοινωνία από τις επιθετικές κινήσεις της αδίστακτης εξουσίας.
Άλλωστε είναι γνωστό ότι στα σύγχρονα συστήματα που είναι ταξικά και άδικα η Δικαιοσύνη είναι το καταφύγιο των φτωχών, των αδύναμων και των καθημαγμένων. Έτσι δεν λένε οι οπαδοί της φιλελεύθερης δημοκρατίας ;
Μην αρχίσετε τώρα τις βέβηλες απορίες του τύπου «γιατί οι δικαστές δεν έδειξαν ανάλογη ευαισθησία και στο ζήτημα των μνημονίων και στο ζήτημα του πραξικοπηματικού κλεισίματος της δημόσιας τηλεόρασης; Γιατί έκριναν ότι και η υποταγή της χώρας σε καθεστώς αιματηρής αιχμαλωσίας χωρίς να ερωτηθούν οι πολίτες και η διάλυση του εθνικού ραδιοτηλεοπτικού φορέα επειδή έτσι αποφάσισαν Σαμαράς -Βενιζέλος ήταν επιλογές συμβατές με το ισχύον Σύνταγμα;».
Θεωρώ ανίερες τις ερωτήσεις και κακοήθεις όσους τις κάνουν. Τους παραδίδω στην χλεύη της ιστορίας.

- από την Εφημερίδα των Συντακτών