ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Κυριακή 5 Μαρτίου 2017

Η αγωνία του Ξυδάκη και η ευκαιρία της ΝΔ

Οξύνεται η αντιπαράθεση ανάμεσα στον κοινοβουλευτικό εκπρόσωπο του ΣΥΡΙΖΑ Νίκο Ξυδάκη και τη ΝΔ με αφορμή τις δηλώσεις του για την ΕΡΤ στο Φόρουμ των Δελφών (ΕΔΩ).
Η ΝΔ ισχυρίστηκε ότι ο Ξυδάκης «ομολόγησε, στους Δελφούς, την καθεστωτική αντίληψη της Κυβέρνησης, αναγνωρίζοντας ότι "η ΕΡΤ είναι τραγική όπως είναι, είναι τριτοκοσμική αυτήν τη στιγμή"» και πως «έτσι δικαίωσε απόλυτα τις θέσεις της ΝΔ και τις καταγγελίες της για τις πρακτικές που ακολουθεί η Διοίκηση της ΕΡΤ και την απόπειρα ελέγχου της ενημέρωσης από τους Τσίπρα και Παππά». Η ΝΔ στην ανακοίνωσή της υποστήριξε ότι ο Ξυδάκης διέπραξε «βαρύ ατόπημα, εκτοξεύοντας απαράδεκτους χαρακτηρισμούς για το σύνολο των δημοσιογράφων. Έμπλεξε τις αυταπόδεικτες αλήθειες για την ΕΡΤ με ανοίκειες ύβρεις».
Στη ΝΔ απάντησε άμεσα ο Νίκος Ξυδάκης (όχι όμως και στον Τσακνή -ΕΔΩ) καλώντας την να.. αναλογιστεί τις ευθύνες της για την ΕΡΤ και την κρίση στα ΜΜΕ. Ακολουθεί ολόκληρο το κείμενο της απάντησης Ξυδάκη:
"To post truth ως πολιτική στρατηγική της ΝΔ - Ας αναλογιστεί η ΝΔ τις τεράστιες ευθύνες της για την ΕΡΤ και την κρίση στα ΜΜΕ
Η Νέα Δημοκρατία συστηματικά και μεθοδευμένα προσπαθεί να δημιουργήσει πολιτικά γεγονότα βάσει μιας παλιάς γνώριμης τακτικής: Όσο πιο μεγάλο το ψέμα, τόσο πιο πιστευτό θα είναι. Είναι η πεπατημένη μιας επικοινωνίας - προπαγάνδας που βασίζεται στη στρέβλωση και την επιλεκτική αναπαραγωγή λέξεων ή φράσεων.
Πριν παίξουν το παιχνίδι της παραπληροφόρησης, ας αναλογιστούν τις τεράστιες ευθύνες που έχουν για το μαύρο στην ΕΡΤ το καλοκαίρι του 2013, το πάρτι των θαλασσοδανείων εις βάρος των μετόχων των τραπεζών και της επιχειρηματικότητας, την απαξίωση της δημόσιας τηλεόρασης και την συμβολή τους, έμμεση και άμεση, στην κρίση που μαστίζει τα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης τα τελευταία χρόνια.
Τα δάκρυα τους για την ΕΡΤ, που παλεύει να σταθεί στα πόδια της, δεν τα πιστεύει κανείς.
Όσο για τη δημοσιογραφία της κλειδαρότρυπας, του λάιφστάιλ, της δολοφονίας προσωπικοτήτων και της εκτέλεσης συμβολαίων, στην οποία αναφέρθηκα στο φόρουμ εκτενώς, και αποκλειστικά σε αυτήν, κανείς χαρακτηρισμός δεν είναι ανοίκειος. Η δική μας αγωνία ταυτίζεται με την αγωνία όλων των άλλων, των πολλών  πραγματικών δημοσιογράφων στα ΜΜΕ, για την επαγγελματική τους αξιοπρέπεια, τους όρους υγιούς αναπαραγωγής τους, και τη συμβολή τους στη λειτουργία της δημοκρατία."
Με τη σειρά της ανταπάντησε η ΝΔ υποστηρίζοντας ότι ο Ν. Ξυδάκης δεν έχει το θάρρος να απαντήσει απευθείας στον Διονύση Τσακνή:
"Η ανακοίνωση - απολογία του κ. Ξυδάκη προφανώς απευθύνεται, μέσω της Νέας Δημοκρατίας, στον πρόεδρο της Ε.Ρ.Τ.
Ο Κοινοβουλευτικός Εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ δεν έχει το θάρρος να απαντήσει απευθείας στον κ. Τσακνή.
Προφανώς, γιατί κάποιοι από το Μέγαρο Μαξίμου του τράβηξαν το αυτί για τις αλήθειες που είπε για την Ε.Ρ.Τ.
Άραγε, κ. Ξυδάκη, τι θα απαντήσετε στα παρακάτω που σας καταμαρτυρεί ο “σύντροφός” σας κ. Τσακνής;
- “Υπήρξες Υπουργός Πολιτισμού εννέα μήνες μέχρι τις εκλογές του Σεπτεμβρίου. Τεράστια η ευθύνη σου, λοιπόν, στην περίπτωση αυτής της ... κατρακύλας του οργανισμού που επόπτευες. Ούτε ίχνος αυτοκριτικής δεν άκουσα να συνοδεύει αυτήν την ισχυρή σου δήλωση”.
- “Ακολούθως και μέχρι τον πρόσφατο ανασχηματισμό, κατείχες τη θέση του Αναπληρωτή Υπουργού των Εξωτερικών. Καμία αιχμή δεν άφησες ποτέ, εξ όσων γνωρίζω, δημόσια ή στο πλαίσιο του Υπουργικού Συμβουλίου για την κατάσταση στην Ε.Ρ.Τ.”.
- “Σήμερα, είσαι ένας εκ των τριών κοινοβουλευτικών εκπροσώπων του ΣΥΡΙΖΑ. Ποτέ δεν έθεσες το ζήτημα της ... κατρακύλας της Ε.Ρ.Τ. ζητώντας, ως όφειλες, να παρθούν μέτρα”.
Γι' αυτά και πολλά άλλα υποτιμητικά του κ. Τσακνή έχετε να πείτε κάτι κ. Ξυδάκη;.
ΥΓ. Ερώτημα προς τον κ. Τσακνή (αλλά και τον κ. Ταγματάρχη): Αλήθεια πρόεδρε της τριτοκοσμικής, κατά τον Ξυδάκη, ΕΡΤ, αφού σκοπεύετε να διεκδικήσετε μεγάλα αθλητικά γεγονότα, γιατί δεν κάνατε το ίδιο με την Ευρωλίγκα του μπάσκετ; Ε;"