ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Δευτέρα 6 Μαρτίου 2017

Δημοσιογραφία της μιας λέξης...

Ξανά: έχει άδικο ο Ξυδάκης; (ΒΙΝΤΕΟ)

«Σηκώνω τα χέρια ψηλά» με αυτή τη φράση υποδέχθηκε τον Νίκο Ξυδάκη στο στούντιο της ΕΡΤ ο παρουσιαστής της "Πρωινής Ζώνης". «Τριτοκοσμική ΕΡΤ, δεν διάβασα άλλο» προσέθεσε ο Γ. Δαράκης.
Ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ χαρακτήρισε ακραίο και υπερβολικό τον όρο «τραγική και τριτοκοσμική» που χρησιμοποίησε για την ΕΡΤ, προσθέτοντας ότι σε καμιά περίπτωση δεν αποτελεί συλλήβδην κρίση της Δημόσιας Ραδιοτηλεόρασης.
Δεχόμενος καταιγισμό επικριτικών ερωτήσεων και διαπιστώσεων απ΄τους άκρως επιθετικούς κι αγανακτισμένους Δάρρα και Δαράκη, ο Ν. Ξυδάκης είπε ότι πρέπει να δούμε τη.. δημόσια τηλεόραση πιο αυστηρά εγκαλώντας τους δημοσιογράφους πως κάνουν δημοσιογραφία της μίας λέξης.
«Από τις 5.000 κουβέντες που είπα εγώ εκεί ανεσύρθη μία. Αν η δημοσιογραφια έχει φτάσει να γίνεται με μια φράση κι έναν τίτλο τότε αυτό δεν ειναι δημοσιογραφία. Εδώ είπαν ότι αποκάλεσα όλους τους δημοσιογράφους ξεφτελισμένους και μισογύνηδες ενώ εγώ μίλησα για μικρή μερίδα δημοσιογράφων» είπε σημειώνοντας ότι οι αναφορές του για την ΕΡΤ στο οικονομικό φόρουμ των Δελφών, εντάσσονται σε ένα γενικότερο σκεπτικό για τη ροπή της τηλεοπτικής ενημέρωσης στο μείγμα ψυχαγωγίας και δράματος.
 Ο Ν. Ξυδάκης σχετικά με το «τριτοκοσμική ΕΡΤ» δέχτηκε ότι χρησιμοποιησε μια οξύτερη φράση αλλά τόνισε την ανάγκη η δημοσιογραφία να ξαναβρεί το ρόλο της και να εγκαταλείψει τις μεθόδους της κλειδαρότρυπας, ενώ επισήμανε ακόμη ότι οι υπουργοί δεν πρέπει να επεμβαίνουν στη δημόσια ραδιοτηλεόραση.