ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Σάββατο 11 Μαρτίου 2017

Δικάζονται οι «προγραμμένοι» από την «Ελληνικός Χρυσός»

Η κοινωνία στο εδώλιο. Δικάζονται τη Δευτέρα από το Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων Θεσσαλονίκης, βάσει ενός σαθρού κατηγορητηρίου, 21 απλοί οικογενειάρχες-κάτοικοι της Χαλκιδικής που στοχοποιήθηκαν από την Αστυνομία της συγκυβέρνησης Ν.Δ.-ΠΑΣΟΚ, μέσω αμφίβολης αξιοπιστίας τηλεφωνικών παρακολουθήσεων, για την επίθεση στο εργοτάξιο της εταιρείας εξόρυξης χρυσού στις Σκουριές, τον Φλεβάρη του 2013. «Πρόκειται για μια φρονηματική δίκη», λένε οι συνήγοροι υπεράσπισης, ενώ δεκάδες είναι οι δηλώσεις συμπαράστασης από φορείς, κινήματα και συλλόγους για το περιβάλλον.
Η δίκη έχει τον αριθμό 6 στο πινάκιο του δικαστηρίου, όπως και τον περασμένο Ιούνιο,.. όταν εισήχθη για πρώτη φορά αλλά αναβλήθηκε λόγω της πανελλήνιας αποχής των δικηγόρων.
Σύμφωνα με το παραπεμπτικό βούλευμα, οι φερόμενοι ως δράστες, κάτοικοι στην πλειονότητά τους της Ιερισσού και της Μεγάλης Παναγίας στη βορειοανατολική Χαλκιδική, αντιμετωπίζουν βαρύτατες κατηγορίες, μεταξύ των οποίων για σύσταση εγκληματικής οργάνωσης, απόπειρα ανθρωποκτονίας, ληστεία, έκρηξη, κατοχή εκρηκτικών και άλλες.
Υπενθυμίζεται ότι τέσσερις από τους ανθρώπους αυτούς είχαν κριθεί προφυλακιστέοι ως ύποπτοι φυγής και τέλεσης νέων αξιόποινων πράξεων, για να αφεθούν ελεύθεροι με περιοριστικούς όρους και να επιστρέψουν στις οικογένειές τους μήνες μετά...
Ολοι οι κατηγορούμενοι κατά τις απολογίες τους αρνήθηκαν οποιαδήποτε σχέση με την επίθεση στο εργοτάξιο των Σκουριών, ενώ το Συμβούλιο Πλημμελειοδικών Πολυγύρου απάλλαξε από τις κατηγορίες για την ίδια υπόθεση έναν από τους κατηγορούμενους κατοίκους.
- διαβάστε περισσότερα  στο ρεπορτάζ που υπογράφει ο Νίκος Φωτόπουλος στο efsyn.gr (ΕΔΩ)