ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Τρίτη 7 Μαρτίου 2017

Τρία χρόνια Ποτάμι (κι άλλα τόσα φαγούρα…)

Μια εορταστική καμπάνια που δίνει νέο νόημα στη χλιαρότητα (BINTEO)

Γράφει ο Χρήστος Ξανθάκης
 
Κάθε, μα κάθε, μα κάθε φορά που διαβάζω για κάποια πολιτική πρωτοβουλία, μια ενέργεια, μια δράση τέλος πάντων του Ποταμιού τρέχει ο νους μου σε ένα πολύ συγκεκριμένο εδάφιο της Αποκαλύψεως. Εκεί που λέει για τον άγγελο της εκκλησίας στη Λαοδίκεια, για να είμαι ακριβής. Πάμε με τη μετάφραση του Γιώργου Σεφέρη:
«Τούτα λέει ο Αμήν, ο μάρτυρας ο πιστός και αληθινός η αρχή της κτίσης του Θεού:
Ξέρω τα έργα σου· ούτε ψυχρός είσαι ούτε ζεστός. Έπρεπε να είσαι είτε ψυχρός είτε ζεστός.
Κι αφού είσαι χλιαρός και ούτε ζεστός ούτε ψυχρός, θα σε ξεράσω από το στόμα μου.»
Τα σκέπτομαι όλα τα ανωτέρω για πολλοστή φορά τώρα που περνάει από μπροστά μου η καμπάνια του Ποταμιού για τα τρία χρόνια της ύπαρξής του. Μια εκστρατεία που θα περιλαμβάνει..
πολυάριθμα πρόμο βιντεάκια και μια γιορτή στις 11 του μηνός, όπου ο Σταύρος Θεοδωράκης θα παρουσιάσει «Τις παλιές και νέες αλήθειες» του κόμματος, αντάμα με τραγούδια, χορό, ζογκλέρ και φαγητό. Αν δεν κάνουν πουλάκια τα μάτια μου, θα υπάρχει και στρογγυλή τράπεζα με θέμα «Τα ψέματα του κόσμου μας και τις αλήθειες του Ποταμιού».
Σε αυτή μάλιστα τη στρογγυλή τράπεζα τα κύρια θέματα συζήτησης θα είναι «Η πραγματική αλήθεια για τις 7 αδελφές της Γης, την τελευταία ανακάλυψη της NASA» και «H ιστορία της Tay, που ξεκίνησε αθώα στο Twitter και μέσα σε λίγες μέρες έγινε ρατσίστρια». Ναι, καλά το διαβάσατε, δεν θα μας πουν για τις 7 αδελφές εταιρείες που ελέγχουν το πετρέλαιο παγκοσμίως, θα μας πουν για τις 7 αδελφές της Γης. Κι ακόμη, ούτε κουβέντα για το ρατσισμό της Χρυσής Αυγής και άλλων ακροδεξιών βλασταριών και μπουμπουκιών, αλλά πηχτή ανάλυση για την δόλια την Tay που απώλεσε την αθωότητά της και την βάρεσε ο ρατσισμός στην κεφάλα. Και αναρωτιούνται ύστερα γιατί τους έχει γυρίσει την πλάτη ο απλός, ο νορμάλ, ο ταλαιπωρημένος πολίτης και τους κατακεραυνώνει ο Ευαγγελιστής…
Να μην λησμονήσω όμως και τα βιντεάκια που αναλαμβάνουν να διακωμωδήσουν τους αντιπάλους του Ποταμιού και έκαναν πρεμιέρα σήμερα με το πρώτο εξ αυτών να φέρει τον τίτλο «Ο ψεκασμένος». Όπου ένας τελειωμένος χιπστεράς παριστάνει το γίδι το τριτοτέταρτο και προσπαθεί να ξεφτιλίσει τις κάθε είδους θεωρίες συνωμοσίας για τη μαμά πατρίδα και τον εθνικό της πλούτο. Όλα αυτά με αστειάκια που θα έκαναν περήφανο τον Σεφερλή, αλλά παγώνουν το αίμα κάθε ανθρώπου με σώας τας φρένας. Και αναδεικνύουν για μια ακόμη φορά το κομβικό πρόβλημα του Ποταμιού:
Καλή είναι η απήχηση σε ένα σκληροπυρηνικό ακροατήριο πέντε και δέκα και δεκαπέντε χιλιάδων φανατικών και προκαλεί άφθονο buzz (ελληνιστί μπούγιο) στα social media. Όταν όμως έρχεται η ώρα να απευθυνθείς στον «χοντρό λαό» που έλεγε και ο Ανδρέας Παπανδρέου, πρέπει να προτείνεις λύσεις για τα προβλήματά του και όχι μεταμοντέρνες ειρωνείες και αποστασιοποιημένα σχόλια. Διότι περιμένουν στη γωνία να σε καταπιούν το χρονοντούλαπο, η Φώφη κι ο Κυριάκος. Όχι απαραίτητα με αυτή τη σειρά.
-από το newpost