ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Τετάρτη 3 Ιουνίου 2020

«Ζούγκλα» για τα ΝΕΑ τα social media

Η εφημερίδα τα ΝΕΑ αφιερώνει σήμερα το κύριο άρθρο της στα social media και βάζει τον τίτλο «Ζούγκλα».
Και σε πολλά,όπως γράφει το e-tetradio, έχει δίκιο. Ιδού:
Τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης είναι ένα εργαλείο επικοινωνίας, ένα φόρουμ δημόσιου διαλόγου αλλά και ένα κανάλι μετάδοσης.. πληροφοριών. Κάθε ένας από αυτούς τους τρεις ρόλους έχει το δικό του ειδικό βάρος στον τρόπο που αλληλεπιδρά η κοινωνία σε διάφορα επίπεδα. Συχνά όμως τα σόσιαλ μίντια χρησιμοποιούνται για άλλους σκοπούς. Όχι ως κανάλια μετάδοσης πληροφοριών αλλά διασποράς ψεύτικων ειδήσεων. Όχι ως φόρουμ διαλόγου αλλά ως χώρος προσβολών και ύβρεων. Όχι για να επικοινωνήσει κανείς καλή τη πίστει αλλά για να απειλήσει, να σπιλώσει, να διαβάλει.
Πρέπει να βρεθούν τρόποι για να περιοριστεί ένα φαινόμενο που μετατρέπει το Διαδίκτυο σε ζούγκλα. Η λογοκρισία δεν μπορεί ασφαλώς να είναι ένας τέτοιος τρόπος. Όπως όμως οι προσβολές, οι απειλές και οι ύβρεις δεν είναι ανεκτές στη φυσική ζωή, έτσι δεν μπορεί να είναι ανεκτές και στην ψηφιακή. Ο λόγος μίσους δεν μπορεί να έχει θέση στα κοινωνικά δίκτυα. Κι αυτό πρέπει να γίνει απολύτως ξεκάθαρο.