ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Πέμπτη 4 Ιουνίου 2020

O κορωναϊός είναι εδώ - 15 νέα κρούσματα και 180 θάνατοι συνολικά

Σε 15 ανέρχονται τα νέα εργαστηριακά επιβεβαιωμένα κρούσματα κορωνοϊού στη χώρα μας από τις 2 Ιουνίου, σύμφωνα με την ανακοίνωση του Εθνικού Οργανισμού Δημόσιας Υγείας (ΕΟΔΥ).
Η σύγκριση γίνεται με την προηγούμενη ανακοίνωση του ΕΟΔΥ, την περασμένη Τρίτη. Σημειώνεται ότι -εκτός εκτάκτων..
περιπτώσεων- οι ανακοινώσεις θα γίνονται πλέον κάθε Πέμπτη.
Ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων ανέρχεται σε 2.952 (ημερήσια μεταβολή +0.5%), εκ των οποίων 55.2% άνδρες.
Από το σύνολο των 2952 κρουσμάτων, 652 (22.1%) θεωρούνται σχετιζόμενα με ταξίδι από το εξωτερικό, 1702 (57.7%) είναι σχετιζόμενα με ήδη γνωστό κρούσμα και τα υπόλοιπα δεν σχετίζονται ούτε με ταξίδι ούτε με άλλο γνωστό κρούσμα ή είναι ακόμα υπό διερεύνηση.
Οι νέοι θάνατοι ασθενών με COVID-19 είναι ένας, ενώ από την έναρξη της επιδημίας έχουν καταγραφεί συνολικά 180 θάνατοι. Η μέση ηλικία των ασθενών που απεβίωσαν είναι 76 έτη.

Συναγερμός στο Κιλκίς

Την ίδια ώρα συναγερμός έχει σημάνει στη Νέα Καβάλα του δήμου Παιονίας στο Κιλκίς, μετά τον εντοπισμό θετικού δείγματος σε έγκυο γυναίκα που διαμένει στη δομή φιλοξενίας προσφύγων και μεταναστών.
Ήδη, κλιμάκιο του ΕΟΔΥ βρίσκεται στην περιοχή και έχει πάρει δείγμα για τεστ σε 500 άτομα. Σύμφωνα με το voria.gr, άμεσα έκλεισαν έξι σχολεία, στα οποία πηγαίνουν προσφυγόπουλα, ενώ η δομή, στην οποία φιλοξενούνται 1.550 άτομα έχει τεθεί σε καραντίνα από το βράδυ της Τετάρτης και φυλάσσεται από την Αστυνομία.
Τα συνεργεία του ΕΟΔΥ παίρνουν δείγματα για να ελέγξουν την επέκταση του κορωνοϊού. Ανάλογοι έλεγχοι έγιναν και στο παρελθόν, όμως τα τεστ αφορούσαν το 5% του πληθυσμού της δομής. Σε αυτήν την περίπτωση, θα ελεγχθεί το 30% του πληθυσμού, δηλαδή σε περίπου 500 άτομα.
Σε συναγερμό ετέθη και ο τοπικός δήμος Παιονίας από την πρώτη στιγμή εντοπισμού του κρούσματος.