ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Τετάρτη 3 Ιουνίου 2020

Eντονος προβληματισμός για τα 12 «εισαγόμενα» κρούσματα

Αύξηση των κρουσμάτων κορωνοϊού καταγράφηκε το τελευταίο 24ωρο στην Ελλάδα.Τα 12 «εισαγόμενα» κρούσματα της πτήσης από το Κατάρ που επιβεβαιώθηκαν χθες από τα Εργαστήρια μαζί με τα επτά εγχώρια κρούσματα, εκτίναξαν τον ημερήσιο απολογισμό των θετικών στον κορωνοϊό περιστατικών. Τα 19 νέα κρούσματα χθες ήταν σαφώς πολλαπλάσια από τα δύο της..
προχθεσινής ημέρας, καθώς και τα δύο της Κυριακής, ακόμη και από τα 7 του περασμένου Σαββάτου. Διψήφιος αριθμός κρουσμάτων (18) καταγράφηκε και την περασμένη Τετάρτη, αλλά με την πλειονότητα να αφορά κρούσματα από τις λεγόμενες συρροές κρουσμάτων, δηλαδή γνωστές «εστίες» που έχουν δώσει και δίνουν νέα περιστατικά, όπως η περιοχή Νέα Σμύρνη Λάρισας όπου κατοικούν Ρομά ή η περιοχή Εχίνου στην Ξάνθη.
Κρούσματα επαναπατρισθέντων θετικών στον κορωνοϊό είχαν αναφερθεί τις τελευταίες δέκα ημέρες, αλλά ο αριθμός τους δεν ξεπερνούσε τα δύο από κάθε πτήση. Τα 12 που εισήχθησαν μέσω Κατάρ δίνουν μια εικόνα για την κατάσταση που πιθανόν διαμορφωθεί μόλις ξεκινήσει η τουριστική κίνηση.
«Είναι σαφές ότι θα υπάρξει κίνδυνος με τους τουρίστες» τόνισε μιλώντας στον ΣΚΑΪ ο Αλκιβιάδης Βατόπουλος καθηγητής μικροβιολογίας ενώ παράλληλα ανέφερε πως υπάρχει κίνδυνος, αλλά πρέπει να στήσουμε ένα σύστημα το οποίο να μειώσει αυτόν τον κίνδυνο.