ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Τετάρτη 3 Ιουνίου 2020

Πόσο «άργησαν» τα ελληνικά ΜΜΕ…

Με καθυστέρηση τα ελληνικά κανάλια «ανέβασαν» ψηλά στην αξιολόγηση των θεμάτων τους τα γεγονότα των ΗΠΑ, που ακολούθησαν τη δολοφονία του Τζορτζ Φλόιντ με τον κτηνώδη τρόπο που είδαμε στα συγκλονιστικά βίντεο. Τη Δευτέρα οι πέντε από τους πανελλαδικής.. εμβέλειας τηλεοπτικούς σταθμούς (Αντένα, Σκάι, Open, Mega, ΕΡΤ) είχαν στην έναρξη των κεντρικών τους δελτίων τα επεισόδια στις αμερικανικές πολιτείες. Μόνο το Star και ο Alpha πρόταξαν στα δελτία τους της Δευτέρας ελληνικά θέματα: το πρώτο άρχισε με το άνοιγμα των ξενοδοχείων και το δεύτερο με το άνοιγμα των Δημοτικών Σχολείων.
Αντίθετα, οι εφημερίδες μέχρι και τις εκδόσεις της Δευτέρας συνέχισαν να μην αναδεικνύουν τις εξελίξεις στις πρώτες τους σελίδες. Το θέμα της δολοφονίας εμφανίστηκε μαζικά στα ελληνικά Μέσα τις πρωινές ώρες της 27ης Μαΐου, με δημοσιεύσεις σε σάιτ. Συνεπώς, οι εφημερίδες είχαν δυνατότητα να δημοσιεύσουν το θέμα από τις 28 Μαΐου, αλλά ελάχιστες φορές «χτυπήθηκε» στην πρώτη σελίδα και στα περίπου 70 πρωτοσέλιδα ημερήσιων και κυριακάτικων εφημερίδων που έγιναν από τότε, μόνο σε τρία οι ταραχές στις ΗΠΑ επελέγησαν για πρώτο θέμα. Συνέβη στις εκδόσεις του Σαββάτου από την Καθημερινή και την Αυγή και στην έκδοση της Δευτέρας από την Εφημερίδα των Συντακτών.
- από το harddog