ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Πέμπτη 4 Ιουνίου 2020

Αγωγή $5 δισ. στην Google για παρακολούθηση της «ανώνυμης περιήγησης»

Αντιμέτωπη με την αμερικανική δικαιοσύνη θα βρεθεί η Google, που κατηγορείται ότι παραβίασε την ιδιωτικότητα εκατομμυρίων χρηστών, που χρησιμοποιούσαν την λειτουργία της «ανώνυμης περιήγησης».
Σύμφωνα με την καταγγελία που υπεβλήθη στο ομοσπονδιακό δικαστήριο του Σαν Χοσέ της Καλιφόρνια, η Google συλλέγει.. δεδομένα μέσω του Google Analytics, του Google Ad Manager καθώς και μέσω άλλων εφαρμογών και προσθηκών, συμπεριλαμβανομένων αυτών που βρίσκονται σε κινητά τηλέφωνα, ανεξάρτητα από το εάν οι χρήστες κάνουν κλικ σε υποστηριζόμενες διαφημίσεις.
Όπως μετέδωσε το Reuters, οι ενάγοντες διεκδικούν 5 δισ. δολάρια τουλάχιστον, κατηγορώντας την μονάδα Alphabet Inc.ότι συλλέγει κρυφά πληροφορίες σχετικά με το τι βλέπουν οι χρήστες στο διαδίκτυο και το πού κάνουν περιήγηση, παρά τη χρήση κατάστασης ανώνυμης περιήγησης από τη Google.
Σύμφωνα με την αγωγή, η συλλογή πληροφοριών βοηθά την Google να μάθει για τους φίλους των χρηστών, τα χόμπι τους, τα αγαπημένα τους φαγητά, τις καταναλωτικές συνήθειες, ακόμη και τα «πλέον προσωπικά και πιθανά ντροπιαστικά πράγματα» που αναζητούν στο διαδίκτυο.