ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Τετάρτη 3 Ιουνίου 2020

Γιατι διαμαρτύρεται το ΚΙΝΑΛ στον Ζούλα

Επιστολή προς τον πρόεδρο της ΕΡΤ Κωνσταντίνο Ζούλα έστειλε ο Εκπρόσωπος Τύπου του Κινήματος Αλλαγής Παύλος Χρηστίδης με αφορμή «την διακοπή της τηλεοπτικής εκπομπής "Europe" με την δημοσιογράφο Εύα Μπούρα».
Το ΚΙΝΑΛ μεταφέρει προς τη Διοίκηση της ΕΡΤ την «έκπληξη, έντονη δυσαρέσκεια και διαμαρτυρία» του.
«Η σπουδή ματαίωσης της εκομπής, δημιουργεί εύλογα ερωτηματικά..
και καθιστούν επιβεβλημένη την άμεση επανεξέταση των σχετικών αποφάσεων σας» αναφέρει ο Χρηστίδης στην επιστολή προς τον πρόεδρο Ζούλα.
Σημειώνεται πως η δημοσιογράφος Ευα Μπούρα της ΕΡΤ ήταν υποψήφια ευρωβουλευτής με το ΚΙΝΑΛ.
Ακολουθεί ολόκληρο το κείμενο της επιστολής:
"Κύριε Πρόεδρε,
Εκ μέρους του Κινήματος Αλλαγής θα ήθελα να σας μεταφέρω την έκπληξη, την έντονη δυσαρέσκεια και διαμαρτυρία μας, για την διακοπή της τηλεοπτικής εκπομπής «Europe» με την δημοσιογράφο Εύα Μπούρα.
Η εκπομπή που μεταδιδόταν διαρκώς από το 2011 μέχρι τις 14/3/2020 διακόπηκε «προσωρινά» με απόφαση της διοίκησης σας, λόγω υποτίθεται των εκτάκτων μέτρων της πανδημίας. Όμως ανεξήγητα δεν επανήλθε μετά την άρση των μέτρων, σε αντίθεση με άλλες εκπομπές τον οποίων η μετάδοση είχε επίσης ανασταλεί. Η επίσημη αιτιολογία ότι δήθεν δεν λειτουργεί το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, είναι προφανώς προσχηματική αφού, όπως ελπίζω να γνωρίζετε, αυτό δεν ισχύει.
Με την αναγνωρισμένη επαγγελματική επάρκεια και την εμπειρία της κας Μπούρα, η εκπομπή «Europe» κατά κοινή ομολογία συνέδεσε όλα αυτά τα χρόνια μέσω της Δημόσιας Τηλεόρασης , τους Έλληνες τηλεθεατές με τα Ευρωπαϊκά δρώμενα. Με απόλυτη επιτυχία και παραδειγματική αμεροληψία και σεβασμό σε όλες τις απόψεις, κάλυπτε τις δραστηριότητες του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, της Ευρωπαϊκής Επιτροπής και φώτιζε ευρύτερα όλα τα σημαντικά θέματα της Ε.Ε.
Κύριε πρόεδρε,
Προφανώς γνωρίζετε ότι ιδιαίτερα αυτήν την περίοδο, η προσοχή όλων των Ελλήνων πολιτών είναι στραμμένη στην Ευρώπη, όπου διαμορφώνεται το πλαίσιο ιστορικών αποφάσεων για την αντιμετώπιση της πανδημίας και των οικονομικών επιπτώσεων που προκάλεσε.
Όπως επίσης ότι όλοι προσβλέπουμε στην σθεναρή και αποτελεσματική αντίδραση των Ευρωπαϊκών οργάνων στην διαρκώς αυξανόμενη επιθετικότητα της Τουρκίας,
Με αυτά ως δεδομένα και την πανθομολογούμενη, από όλους ανεξαιρέτως τους Έλληνες ευρωβουλευτές, αναγκαιότητα επανέναρξης της επιτυχημένης εκπομπής «Europe», η σπουδή ματαίωσης της, δημιουργεί εύλογα ερωτηματικά και καθιστούν επιβεβλημένη την άμεση επανεξέταση των σχετικών αποφάσεων σας."