ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Τετάρτη 3 Ιουνίου 2020

Έσβησε τα φώτα και κρύφτηκε στην αποθήκη...

Αυτή η εικόνα (του Λευκού Οίκου βυθισμένου στο σκοτάδι) θα καθορίσει τον Τραμπ.
100.000 νεκροί, 40 εκατομμύρια άνεργοι, πόλεις πολιορκημένος από βίαιες αστυνομικές δυνάμεις.
Όταν η χώρα του χρειάστηκε έναν ηγέτη, ο Ντόναλντ Τράμπ έσβησε τα φώτα και κρύφτηκε στην αποθήκη.
(Άσχετο, το CNN τον "ξεσκίζει" στο μεταξύ...)
- από το fb της Ελενας Ακρίτα
****
Οταν σκαρώνουμε ιστοριούλες και προσπαθούμε να τις περάσουμε για αληθινές, μπορεί για λίγο να πείσουμε μερικούς. Αλλά όχι για πολύ. Κάθε κατασκευασμένη είδηση (φωτογραφίες πιο κάτω) εντέλει δυναμώνει το "θύμα" της. Θελω να πω, δε χρειάζεται ένας φεικ Χίτλερ για να με πείσει ότι ο Τραμπ είναι φασίστας του κερατά. Αλλιώς: αν χρειάζεται ένας φεικ Χίτλερ για να πειστώ ότι ο πρόεδρος του ισχυρότερου (ακόμα) κράτους της γης είναι ένα κάθαρμα, τότε είτε ανήκω στους ψηφοφόρους του είτε είμαι πολύ ελαφρόμυαλος. Μην ενισχύετε το τέρας με τέρατα.


- από το fb του Ν. Μάστορα
***
Ο Λευκός Οίκος αποφάσισε να διωχθεί η Antifa ως τρομοκρατική οργάνωση. Η απόφαση αποτελεί βέβαια μνημείο αυθαιρεσίας και παραλογισμού. Είτε με την τυπική είτε με την πολιτική έννοια, η Antifa δεν είναι ούτε τρομοκρατική ούτε οργάνωση. Πρόκειται για ρεύμα πολιτικού ακτιβισμού το οποίο δεν χωράει σε κανέναν ορισμό της "τρομοκρατιας": Ούτε ένοπλη βία ασκεί ούτε σαφή στρατιωτική δομή έχει. Δεν σκότωσε κανέναν η Αntifa.Αυτή που συστηματικά δολοφονεί αθώους άοπλους Αφροαμερικανούς είναι η αμερικανική αστυνομία.
Την ίδια περίπου ώρα που ανακοινώθηκε η δίωξη κατά τηςAntifa, δημοσιοποιήθηκε η ιατροδικαστική έκθεση που πιστοποιεί ότι ο Τζορτζ Φλόιντ πέθανε από ασφυξία. Δηλαδή δολοφονήθηκε με φριχτό τρόπο, όπως άλλωστε είδε όλη η ανθρωπότητα στο σοκαριστικό βίντεο.
Η αμερικανική κυβέρνηση λοιπόν αντί να πάρει μέτρα για τις εν ψυχρώ ρατσιστικές δολοφονίες από αστυνομικούς, παίρνει μέτρα εναντίον εκείνων που διαμαρτύρονται για αυτές. Εν προκειμένω, το παλιό σύνθημα "εσείς μιλάτε για ζημιές, εμείς για ανθρώπινες ζωές", βρίσκει ίσως την πιο ανατριχιαστική εφαρμογή του.
Με τη στάση της η κυβερνηση Τραμπ δεν αφήνει αμφιβολίες ότι θσ υπάρξουν και άλλοι Τζορτζ Φλόιντ στο μέλλον, αφού τίποτα δεν θα αλλάξει στην αστυνομία. Επιβεβαιώνει επίσης την προειδοποίηση ότι ο ορισμός της τρομοκρατίας θα ξεχειλώσει για να συμπεριλάβει τον ριζοσπαστικό ακτιβισμό. Τρομοκρατία δεν θεωρείτσι το να πατάς κάποιον στο λαιμό μέχρι να πεθάνει, αλλά το να ξεσηκώνεσαι γιατί δεν ανέχεσαι πια την αρβύλα που σου κόβει την ανάσα.
Η κραυγή #icantbreathe συνοψίζει τελικά την πολιτική συνθήκη της εποχής μας. 

- από το fb του Γιάννη Αλμπάνη