ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Τετάρτη 3 Ιουνίου 2020

Στο πλευρό της Γιάννας Παπαδάκου η ΕΣΗΕΑ

«Δεν μπορεί να εγκαλείται το ρεπορτάζ και η ερευνητική δημοσιογραφία» επισημαίνει η Ενωση των δημοσιογράφων της Αθήνας (ΕΣΗΕΑ) αναφερόμενη στο γεγονός της κλήσης της
Γιάννας Παπαδάκου από την Επιτροπή της Βουλής.
Μάλιστα το ΔΣ της Ενωσης εκφράζει την έκπληξή του για την κλήση της δημοσιογράφου Γιάννας Παπαδάκου, ως ύποπτης..

Θυμίζουμε ότι η δημοσιογράφος Γιάννα Παπαδάκου με δήλωσή της κατήγγειλε «παράνομες μεθόδους και αντισυνταγματικές πρακτικές» (δειτε ΕΔΩ), αναφορικά με την πρόταση της πλειοψηφίας να την καλέσει ως ύποπτη στην Ειδική Κοινοβουλευτική Επιτροπή που έχει συσταθεί προς διενέργεια προκαταρκτικής εξέτασης σχετικά με τη διερεύνηση αδικημάτων που τυχόν έχουν τελεσθεί από τον.. πρώην Αναπληρωτή Υπουργό Δικαιοσύνης Δ. Παπαγγελόπουλο.
Στη σχετική ανακοίνωση συμπαράστασης της ΕΣΗΕΑ προς την Γιάννα Παπαδάκου αναφέρεται:
"Το Διοικητικό Συμβούλιο της ΕΣΗΕΑ εκφράζει την έκπληξή του για την κλήση της δημοσιογράφου Γιάννας Παπαδάκου, ως ύποπτης, από την Ειδική Προκαταρκτική Επιτροπή της Βουλής.
Η ΕΣΗΕΑ εκφράζει την συμπαράστασή της στη Γιάννα Παπαδάκου, μέλος της Ενώσεως, και τονίζει ότι δεν μπορεί να εγκαλείται το ρεπορτάζ και η ερευνητική δημοσιογραφία, που αποτελούν συστατικά στοιχεία της ελευθερίας της Ενημέρωσης".