ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Δευτέρα 1 Ιουνίου 2020

Κρύφτηκε στα υπόγεια ο Τραμπ

Από το Λος Άντζελες ως το Μαϊάμι και το Σικάγο συνεχίζονται οι διαδηλώσεις στις ΗΠΑ για την δολοφονία του Αφροαμερικανού Τζορτζ Φλόιντ κατά τη διάρκεια της βίαιης προσαγωγής του από την αστυνομία στη Μινεάπολη. Οι ταραχές επεκτείνονται καθώς η απαγόρευση κυκλοφορίας που επιβλήθηκε το Σάββατο δεν σταμάτησε τους δεκάδες χιλιάδες διαδηλωτές που βγήκαν στους δρόμους για να εκφράσουν την..
οργή τους για την αστυνομική βία που οδήγησε στον θάνατο του Αφροαμερικανού.
Βασικό σύνθημα των διαδηλώσεων είναι το “Δεν μπορώ να αναπνεύσω” -τα τελευταία λόγια του Φλόιντ - Στην πρωτεύουσα Ουάσινγκτον εκατοντάδες διαδηλωτές συγκεντρώθηκαν κοντά στο υπουργείο Δικαιοσύνης φωνάζοντας “ Οι ζωές των μαύρων μετρούν”.
Χθες το βράδυ πλήθος διαδηλωτών συγκεντρώθηκε μπροστά στην επίσημη κατοικία του προέδρου Ντόναλντ Τραμπ, φωνάζοντας συνθήματα, κρατώντας πλακάτ και βάζοντας φωτιές.
Τη στιγμή που οι διαδηλωτές συγκεντρώθηκαν έξω από τον Λευκό Οίκο την Παρασκευή το βράδυ στην Ουάσινγκτον, ο πρόεδρος των ΗΠΑ μεταφέρθηκε σε υπόγειο καταφύγιο, σύμφωνα με αξιωματούχο του Λευκού Οίκου και αστυνομική πηγή.
Την αποκάλυψη έκανε το CNN ενώ παρόμοιες πληροφορίες έδωσε και η εφημερίδα New York Times. Ο Τραμπ έμεινε εκεί για αδιευκρίνιστο χρονικό διάστημα. Αστυνομική πηγή, μιλώντας στο δίκτυο CNN, αποκάλυψε ότι η σύζυγος του Τραμπ Μελάνια και ο γιος τους, Μπάρον, μεταφέρθηκαν επίσης στο υπόγειο καταφύγιο.