ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Σάββατο 6 Ιουνίου 2020

Χατζηδάκης: Θα φύγουν 5.500 υπάλληλοι από τη ΔΕΗ

Περίπου 5.500 εργαζόμενοι θα φύγουν από την ΔΕΗ είπε ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Κ. Χατζηδάκης μιλώντας στην εκπομπή “Πρωινοί Τύποι” του ΑΝΤ1, αναφέροντας ότι το προσωπικό της επιχείρησης θα μειωθεί από τις 16.000 σε περίπου 12.000 υπαλλήλους, μαζί με κάποιες προσλήψεις που θα γίνουν..
Αναφορικά με τις ανακοινώσεις για την ηλεκτροκίνηση, ο υπουργός Ενέργειας και Περιβάλλοντος είπε ότι δεν χρηματοδοτείται μόνο το ηλεκτροκίνητο αυτοκίνητο και πως κύριος σκοπός είναι η χρηματοδότηση των scooter και των ηλεκτρικών ποδηλάτων, καθώς αναλογικά τα ποσοστά επιδότησης, επι της τιμής τους, είναι αντίστοιχα 15%, 20% και 40%.
Ο Κωστής Χατζηδάκης πρόσθεσε ότι συνολικά με τις παρεμβάσεις της Πολιτείας, σε σχέση με τη σημερινή τιμή των οχημάτων η τιμή θα μειωθεί περίπου 25%. Αναφορικά με τους φορτιστές των ηλεκτρικών αυτοκινήτων, ο υπουργός Ενέργειας και Περιβάλλοντος τόνισε ότι υπάρχουν δεσμεύσεις από τους παραχωρησιούχους ώστε να καλυφθούν όλες οι εθνικές οδοί, ενώ παράλληλα θα υπάρξει κάλυψη σε λιμάνια και άλλα κομβικά σημεία. Επίσης, τόνισε ότι οι Δήμοι οφείλουν μέχρι τον Μάρτιο να αναλάβουν σχετική πρωτοβουλία και οι εισαγωγείς αυτοκινήτων έχουν δεσμευθεί για ανάπτυξη 1.200 φορτιστών ηλεκτρικών αυτοκινήτων σε διάφορα μέρη της χώρας.